hotness 0
Preview

Hands-on: The Crew

Gepost door

Een MMORPG racegame waarin je door heel de Verenigde Staten kunt racen zonder enige laadtijden. Had dat een paar jaar geleden aan een uitgever voorgesteld en je werd uitgelachen. Gelukkig zijn tijden veranderd en beschikken we nu over betere hardware. Hardware waardoor we nu de meest ambitieuze projecten kunnen realiseren. Een erg goed voorbeeld daarvan is The Crew, een game die wij uit mochten proberen.

Elke keer dat je The Crew opstart, verbaas je je. Ubisoft beloofde een game zonder enige laadtijden. Natuurlijk, dacht ik, dan zul je wel bij het opstarten enorm lang moeten wachten. Echter is dat ook niet het geval. Het moment dat je ‘The Crew’ aanklikt op je bureaublad wacht je even en voordat je het weet zit je al in de auto om heel Amerika te verkennen. Zelfs wanneer je gebruikmaakt van ‘fast travel’ klik je simpel een plek aan, waarna je inzoomt op de plek in je daar ineens staat met je auto. Alles wordt enorm snel geladen. Waar zit dan het addertje onder het gras?

Zit dat addertje bij de graphics? Nee, ook al niet. The Crew is een game die enkel uitkomt op de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Dat is te zien, de game ziet er erg mooi uit. Dat kun je zien op het moment dat je door de buitenwijken van Detroit rijdt, maar je ziet de schoonheid van The Crew pas echt op andere plaatsen. Neem nou bijvoorbeeld The Grand Canyon. Het is moeilijk om je auto niet even langs de kant te zetten om naar het prachtige uitzicht te kijken wanneer je langs deze bezienswaardigheid rijdt. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Er zijn nog zoveel meer voorbeelden te noemen omdat The Crew gewoon een enorme map bevat. Natuurlijk is de Verenigde Staten niet 1 op 1 nagemaakt, maar gaat het om een kleinere versie van het land. Echter is wel elk soort gebied te vinden in de game, waardoor een roadtrip van oost naar west enorm boeiend is. In een trip van één uur kun je van besneeuwde bergen rijden tot de woestijn terwijl je onderweg ook nog door een enorm bos bent gereden. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de steden. Wanneer je rijdt door Las Vegas heb je zin om even uit te stappen om te gokken en alle steden zijn in dezelfde stijl gemaakt als in het echt. Het landschap van de Verenigde Staten leer je niet via een reisgids, start gewoon The Crew op!

Maar hoe groot is The Crew nou precies? Ik nodig je uit om even naar de onderstaande kaart te kijken waar ik een route heb uitgestippeld. Dit is de langste route die je kunt aangaan in de game en die neemt ruim een uur in beslag als je een beetje goed kan rijden. Dan heb je echter nog lang niet alles gezien. Voor het rijden over elke weg moet je heel wat uren reserveren. Gelukkig is dat het waard.

Het rijden zelf is namelijk een genot in The Crew, wat natuurlijk niet onbelangrijk is in een racegame. Eén ding valt echter op: rijden is makkelijk. Bochten worden onrealistisch goed genomen en wegslippen zal je bijna nooit doen. The Crew lijkt hierdoor meer op een arcaderacegame in plaats van een simulator. Hiermee onderscheidt het zich van de grote concurrent van dit jaar: Forza Horizon 2. Echter kan The Crew hiermee ook een groter publiek aanspreken. Of je nou net begint met racegames of dat je een ervaren rot bent, je zult je vermaken met The Crew.

Ook op het gebied van nieuwe auto’s kopen en upgraden houdt Ivory Tower The Crew simpel. Je kunt je oude bak gemakkelijk vergelijken met potentiële nieuwe wagens. Als je dan nog steeds niet zeker bent over je keuze, kun je een proefrit aangaan. De capaciteiten van auto’s worden niet aangegeven in statistieken die enkel begrijpelijk zijn voor autofreaks, iedereen kan ze lezen. Het upgraden van je auto gaat ook meer dan gemakkelijk. Elk onderdeel heeft simpelweg een level. Hoe hoger het level, hoe beter het onderdeel.

Echter kan de garage op het moment ook nog heel erg verwarrend zijn. Een goede auto kun je kopen voor zo’n 25.000 dollar. Wil je je auto een andere kleur geven? Geen probleem, leg alleen even wel 9.000 dollar neer. Wil je nieuwe onderdelen? Ook al geen probleem, 1000 dollar alsjeblieft. Eigenlijk kan iedereen wel zien dat daar iets niet klopt, maar dat zijn gelukkig slechts details die hoogstwaarschijnlijk aangepakt zullen zijn wanneer de game lanceert.

Bovendien zal het niet vaak gebeuren dat je nieuwe onderdelen voor je auto moet kopen. Onderdelen kun je verdienen door te racen, maar ook door uitdagingen aan te gaan. Om een uitdaging te accepteren hoef je niet een kwartier te rijden om op een speciale plek te komen. Nee, je komt uitdagingen onderweg tegen. Wanneer je rustig bezig bent met je roadtrip kun je bijvoorbeeld uitgedaagd worden over de weg te slalommen. Hoe beter je dat doet, hoe beter het onderdeel is dat je krijgt. Uitdagingen kom je erg vaak tegen op de weg en deze maken rijden vele malen leuker.

Conclusie

The Crew is een enorm ambitieus project dat op sommige punten zelfs revolutionair te noemen is. De enorme, prachtige wereld zorgt er vooral voor dat The Crew zich kan onderscheiden van andere racegames. Enkel details moeten op het moment nog aangepakt worden. Zo heb je nog niet echt het gevoel dat je écht hard rijdt wanneer de kilometerteller dit wel aangeeft en kloppen de prijzen in de garage nog niet helemaal. Echter heeft ontwikkelaar Ivory Tower nog wel even de tijd om The Crew af te werken. Het uiteindelijke product zal ongetwijfeld niet minder dan geweldig zijn.

0 reacties op "Hands-on: The Crew "