hotness 116
Pioneers of Pagonia Cover
Preview

Pioneers of Pagonia

De spirituele opvolger van The Settlers

Gepost door

Begin dit jaar kwam The Settlers: New Allies uit. Hoewel hij er grafisch goed uitzag, was de gameplay een beetje een teleurstelling en vond ik toen dat er betere games waren die de ziel van The Settlers beter representeren. Pioneers of Pagonia is gemaakt door de diverse originele ontwikkelaars achter deze franchise en dat betekent dat ik in mijn agenda heb neergezet dat dit weleens een veelbelovende game kan zijn.

De preview-versie van Pioneers of Pagonia die ik heb ontvangen is verre van volledig. Zo is er nog niet echt iets gedaan aan micromanagement, zoals resource-beheer of hoe je met de inwoners om moet gaan. Ook zit er nog geen combat in de game. Er zijn zoveel mensen als nodig om lekker door te bouwen zonder enige zorg. Ook de HUD en aan de infrastructuur zullen nog verbeteringen worden toegebracht, voordat hij in december in Early Access uitkomt.

Dit is hoe The Settlers moet zijn

Dat dit gemaakt is door mensen die The Settlers een warm hart toedragen, valt meteen op. Alleen al de hele manier van hoe een level is opgebouwd deed me enorm aan The Settlers 3 denken; toch wel mijn favoriete deel in de franchise. Je begint met een mooi afgekaderd stukje grond, waar je op kunt bouwen en dat is dan ook waar je mee begint: lekker gebouwen uit de grond stampen.

Pioneers of Pagonia

De game ziet er prachtig uit, namelijk met dezelfde vormgeving en kleurgebruik als The Settlers: New Allies, maar dan veel meer met de sfeer die de oude games van de franchise zo'n charme gaven. Het bouwen werkte soepel, maar dit zal ook komen doordat je de beschikking hebt tot ongelimiteerde hoeveelheden inwoners en grondstoffen.

Lekker bouwen zonder denken

Ik heb iets te veel genoten van deze preview. Wanneer de game in Early Access komt, zal hij denk ik stukken meer elementen hebben, die je normaal in een game als deze kunt verwachten.. Resources moeten beheerd worden en je kunt pas verder dan er voldoende resources zijn. Je kunt ook jouw kolonisten wat meer vertellen wat ze moeten doen. Deze versie is er om te laten zien hoe het eruit ziet en de indruk die hij achterlaat, is zeer positief.

Het was fantastisch. Het was echt blind bouwen. Voor ik het wist, had ik een flinke nederzetting waar niets mee werd gedaan, maar het zag er goed uit. Het is ook weleens prettig dat je niet constant overal rekening mee moet houden met een simbuilder als deze.

Verwachting:

Eén ding is mij duidelijk aan de hand van deze preview: de ontwikkelaars zijn bezig met iets prachtigs. Ik droom van de dag dat The Settlers werkelijk nieuw leven ingeblazen wordt en als de ontwikkelaars het pad verder bewandelen zoals ik verwacht dat ze dit doen, gaat Pioneers of Pagona die droom zeker waarmaken. Het zijn mooie tijden.

0 reacties op "Pioneers of Pagonia"