hotness 25
Soulslinger Cover
Preview

Soulslinger: Envoy of Death

Het wilde westen in het hiernamaals

Gepost door

Er is weinig in het leven dat zeker is, maar één ding waar niemand omheen kan is de dood. Voor menig persoon is dit een vreemd of beangstigend concept, waardoor het niet verwonderlijk is dat sommigen zich wanhopig vasthouden aan hun leven. In Soulslinger zelfs nadat ze al gestorven zijn.

Het resultaat is dat Pietje de Dood met zijn handen in het spreekwoordelijke haar zit. Zielen die meer lijken op zombies dan wat anders, weigeren de oversteek naar het hiernamaals te maken en stelen tot overmaat van ramp andere zielen die wel netjes het proces volgen. De Dood is dit helemaal beu en benoemd jou daarom tot Soulslinger.

Soulslinger Preview-1

Ik?

Wie jij bent? Dat is een hele goede vraag, maar niet een waar reeds een antwoord op is. Zoals wel vaker in fictieve werken, hebben we te maken met een gevalletje geheugenverlies, al is onze hoofdpersoon niet volledig een blanco blad. Eén wens gaat hem zo aan het hart, dat zelfs de dood hem er niet van kan weerhouden zijn overleden vrouw weder te zien.

Het verhaal dat Elder Games hier rond omheen gebouwd heeft, wordt niet op traditionele wijze verteld. Cutscenes die beetje bij beetje de mist opklaren, komen niet opduiken op gezette momenten, maar bij het behalen van mijlpalen. Hieronder vallen het verslaan van verschillende soorten bosses, maar ook bijvoorbeeld een specifiek aantal keer het loodje leggen. De reden hiervoor kun je vinden bij de gameplay. Want hoewel we het al hebben gehad over wie de Soulslinger is, hebben we het niet gehad over wat Soulslinger is.

Soulslinger Preview-2

Natuurlijk

Soulslinger is een first-person shooter roguelike in een dark western setting. De titel is daarmee een pun op de term gunslinger en dat is tevens te zien aan de vuurwapens waar je je mee uitrust. De huidige build bevat slechts drie wapens, een standaard revolver, een wat rappere revolver en een shotgun voor wie enkel in de nabije richting wil schieten om iets te raken. Het is een klein arsenaal, maar spelen ermee is bevredigend, zelfs als je wel kunt voelen dat er nog wat extra polijst nodig is om het naar een hoger niveau te tillen.

Op deze vuurwapens kun je yvoortbouwen door upgrades te verzamelen en toe te passen, hetgeen een hele hoop verschillende speelstijlen toestaat. Zoals het een roguelike betaamt, is het experimenteren hiervan een belangrijk deel van de aantrekkingskracht en dat is maar goed ook, want de game bevindt zich nog in Steam Early Access en geeft daarom op het moment van schrijven nog maar toegang tot het eerste deel van het spel, bestaande uit willekeurige kamers en een tweetal boss fights.

Naast deze main story line, kun je ook challenge content ontgrendelen door resources te grinden, hetgeen allicht natuurlijk gebeurt terwijl je je tegen de muur van RNG blijft gooien, maar hou er rekening mee dat je linksom of rechtsom vaak dezelfde kamers gaat zien na meerdere runs. Al denk ik persoonlijk dat je eerder het huidige stuk van het verhaal voltooid zal hebben dan dat je alles ontgrendeld hebt.

Verwachting:

Soulslinger slaagt erin een goede eerste indruk te maken, zelfs als duidelijk te merken is dat deze Early Access-titel nog wat polijst en een hele hoop extra content kan gebruiken om zich te kunnen meten met soortgelijke titels.

0 reacties op "Soulslinger: Envoy of Death"