hotness 15
The Witch in the Woods Cover
Preview

The Witch in the Woods

Te kort, maar toch lang genoeg

Gepost door

Het concept van een demo was lange tijd bijna verdwenen uit gaming. Begin 2000 kreeg je overal en nergens demo discs, maar met de komst van de PlayStation 3-generatie verschoof dit langzaam maar zeker steeds meer naar een incidentele demo op online storefronts. Tot Valve met Steam Next Fest kwam.

Zoals je vorige week in onze lijst kon zien, zijn er tijdens dit evenement geen tekort aan demo’s, waardoor ook ik mij geroepen voelde er een te proberen. Mijn oog viel daarbij op The Witch of the Woods, een visual novel waarvan ik het eerste hoofdstuk mocht spelen.

The Witch in the Woods Preview-1

It’s over

Dit hoofdstuk stelt ons voor aan Nellie, een jonge vrouw die van huis is weggerend om te ontsnappen aan een gedwongen huwelijk. Zwaard gewond vlucht ze een bos in waar naar verluidt heksen wonen en welke vol zitten met gevaarlijke wezens; iets wat Nellie aan den lijve ondervindt wanneer ze ternauwernood ontsnapt aan de dood met de hulp van de heks Vanessa.

Deze heks is misschien wat afstandelijk, maar ze geneest Nellie en biedt haar onderdak in haar tijd van nood. Een gunst welke men met gelijke munt zou moeten terugbetalen zou je denken, maar het eind van de demo onthult dat er onder het oppervlakte meer speelt, al zullen details daarvan pas worden onthuld in de volledige game. Niet aan mij overigens, want wat de demo mij duidelijk maakte, is dat er veel te weinig diepgang in dit verhaal en dan met name de opbouw ervan zit, om mij te kunnen boeien.

Verwachting:

De The Witch in the Woods demo is heel kort van stof, maar hetzelfde kan worden gezegd van de game zelf. Wanneer de proloog en het eerste hoofdstuk binnen vijftien minuten zijn te voltooien, is dat bij een visual novel immers doorgaans een heel slecht teken. Dit valt ook terug te zien in het schrijfwerk, dat ik niet anders kan omschrijven dan hortig.

0 reacties op "The Witch in the Woods"