hotness 20
Honeymoon: Mystery Journey Cover
News

Honeymoon: Mystery Journey

Zoveel gemiste kansen

Gepost door

Het zou in theorie het mooiste moment in menig leven moeten zijn: het huwelijk en de huwelijksreis erna. Vooral vrouwen kijken doorgaans enorm uit naar dit hopelijk eenmalige evenement in hun leven, maar voor jou en Rose wordt het een nachtmerrie in Mango Party’s Honeymoon.

Op weg naar huis om in te pakken, stuiten jij en Rose namelijk op een verwende jonge vrouw die haar bediende slecht behandelt. Rose, gezegend met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, kan dit niet laten schieten en mengt zich in de situatie, iets wat ze later die avond met haar leven moet bekopen.

Honeymoon: Mystery Journey Review-1

Damn

Je geliefde verliezen is al een verschrikkelijke gebeurtenis en vooral vlak na jullie huwelijk. Als dit komt door moord is het nog vele malen erger. Erger dan dat is echter wanneer jij deze moord in de schoenen krijgt geschoven en wordt vastgezet, om daarna dag in dag uit misbruikt te worden door een gemaskerde vrouw die wel heel erg lijkt op de blondine waar het allemaal mee begon.

Na maanden in deze situatie te hebben doorgebracht, word je bevrijd door de bediende die Rose ooit hielp. Zij voelt zich ook niet goed bij hoe alles gelopen is en helpt je met wraak nemen. Dingen kloppen echter niet en wanneer je wordt vermoord door een andere gemaskerde vrouw, ontwaak je opeens in het verleden.

Honeymoon: Mystery Journey Review-1

Want dat is heel normaal

Honeymoon omschrijft zichzelf als een puzzle eroge, welke draait om dat tijdreizen. Niet uniek, daar een dergelijk concept wel vaker is verkend in videogames. Dat onze hoofdpersoon echter niet enkel vrijwel direct doorheeft wat er gebeurt, maar ook nog direct begint met dit in zijn voordeel gebruiken, voelt als een gemiste kans op een beetje karakterontwikkeling. Niet de enige overigens.

Honeymoon is op papier precies wat het beweert te zijn: een eroge met mysterie- en puzzle-elementen. Die elementen zijn echter zo oppervlakkig en zo weinig impactvol dat ze net zoveel te doen hebben met een degelijke detectivetitel als dat commissaris Rex dat vroeger op TV had. Puzzels komen in slechts vier smaakjes: legpuzzels, een variatie op Bejeweled, memory en objecten in een kamer aanklikken en tonen aan / gebruiken op een persoon. Het is allemaal erg knullig gedaan en prikkelt de grijze massa van niemand met meer IQ een banaan.

Honeymoon: Mystery Journey Review-3

Nog even batsen

Daar het een eroge is, moeten we het even over seks hebben. Visueel oogt het mooi en menig scène is uitstekend geanimeerd. Toch deed het mij persoonlijk erg weinig omdat de meeste ervan nogal geforceerd voelen (of geforceerd tot stand komen) en daardoor vooral overkomen als een verplicht nummertje.

Conclusie:

Honeymoon pretendeert meer te zijn dan zomaar een game over seks, maar een verhaal zonder diepgang en puzzelelementen die je terug kunt vinden in een game als Putt-Putt bewijzen het tegendeel. De seksscènes zijn mooi, dat moet ik eerlijk toegeven, maar dat is niet voldoende om een game volledig te dragen.

0 reacties op "Honeymoon: Mystery Journey"