hotness 18
Minds Beneath Us 0
News

Minds Beneath Us

Een cyberpunk-avontuur vol mysterie

Gepost door

Toen ik de eerste beelden van Minds Beneath Us zag was ik gelijk geïnteresseerd in de game, want het visuele stijltje ziet er mooi uit en een cyberpunk setting? Daar ben ik altijd wel voor in.

Meeslepend verhaal 

In Minds Beneath Us volg je het verhaal van Jason Dai, die aan zijn nieuwe baan gaat beginnen bij de organisatie Silencio. Silencio is een flop farm en deze in flop farm wordt er elektriciteit opgewekt door de meest arme en wanhopige mensen van de maatschappij, die zich vrijwillig laten aansluiten aan een super computer die hun hersengolven omzet in elektriciteit. Deze elektriciteit zorgt ervoor dat de stad draaiende blijft, want alles van stadsbussen tot ziekenhuizen worden in stand gehouden door technologie en deze technologie heeft uiteraard stroom nodig.

Je snapt natuurlijk wel dat deze flop farms geen zuivere koffie zijn en Jason Dai wil dan ook weten wat Silencio daadwerkelijk van plan is. Hij hoeft het mysterie niet in zijn eentje op te lossen, want hij is namelijk niet alleen en dan bedoel ik niet dat hij collega's heeft die het mysterie ook willen ontrafelen (die zijn er overigens wel). Nee ik bedoel dat er nog iemand of beter gezegd iets in het hoofd van Jason Dai zit genaamd M.B.U., een soort van geavanceerde AI waardoor Jason bovennatuurlijke krachten bezit zoals super human strength.

Minds Beneath Us 1

Geen foutloos verhaal

Ik vond het verhaal in de veertien uur dat ik het heb gespeeld echt heel erg interessant. Elke keer als je dacht dat je wist waar het verhaal naartoe aan het gaan was, kwam er weer iets nieuws voorbij waardoor je jouw theorie weer moest aanpassen. Maar ondanks dat ik het verhaal echt heel goed vind, is het niet foutloos, Zo is het soms heel erg langdradig en daarbij komt ook nog eens dat het een text based game is en je dus heel veel moet lezen. Om die reden kon ik de game dan ook niet uren achter elkaar spelen, omdat het soms echt vermoeiend was. Ook vind ik dat sommige personages die je in het verhaal tegenkomt veel te snel veranderen van mening en te snel van kant wisselen. Zo is er een personage die de flop farms haat en ze allemaal met de grond gelijk wil maken, maar door een aantal woorden opeens de flop farms als een noodzakelijke kwaad ziet. In het kort zijn dat gewoon rare acties die ik niet kan begrijpen of accepteren. Meer ga ik niet over het verhaal vertellen, omdat het anders te veel gespoild wordt en dit verhaal moet je toch echt zelf ontdekken.

Minds Beneath Us 2

Gameplay?

Dan nu de gameplay. Om daar wat over te vertellen moet ik eerst zeggen wat voor genre Minds Beneath Us is. En dat genre is voornamelijk een Visual Novel met Point & Click-invloeden. Op Steam was de game ook getagd als een RPG, maar dat kan ik het persoonlijk niet noemen, omdat je weinig RPG-dingen doet. Combat is minimaal aanwezig en is niet meer dan een aantal simpele Quick Time Events. Wat je vooral doet, is rondlopen en heel veel lezen en keuzes maken door middel van dialoogopties. Door goed op te letten in de omgevingen waar je langs komt, kan je verschillende dialoogopties vrijspelen, alleen is het erg jammer dat je keuzes weinig invloed hebben op het verloop van het verhaal. Er zijn twee keuzes in de game die invloed hebben op hoe het verhaal verloopt en zelfs die hebben niet extreem veel impact, en dat is gewoon jammer omdat, vooral als je in een game keuzes moet maken, men verwacht dat het enigszins invloed heeft. Want als het niks verandert, waarom zou je dan een andere keuze maken?

Minds Beneath Us 3

Unieke en prachtige art style

Naast het verhaal is ook de art style iets waar ik erg van kan genieten. De game is handgetekend en dat is iets wat ik altijd wel kan waarderen. Het is overigens een 2.5D game. De personages zijn 2D en de wereld is in 3D; iets wat samen een erg mooie stijl aan de speler voorschotelt. Waar het grafisch allemaal dik in orde is, is het geluidstechnisch wat minder. Er is geen achtergrondmuziek en geen andere geluiden. Alleen maar stilte. Dat, in combinatie met het soms langzame tempo, zorgde ervoor dat ik de game na twee á drie uurtjes moest afsluiten, omdat ik het gevoel had dat ik gek werd. Een ander punt van kritiek is dat de autosave-functie (de enige manier om te saven, want er is geen manuele save) te verspreid is, waardoor je soms sommigen stukken opnieuw moet doen als je de game te vroeg heb afgesloten.

Een actieve developer

Ook dit moet ik benoemen, want ik vind dit heel erg netjes van de developer. BearBoneStudio heeft niet stilgezeten en de game tijdens mijn gameplay-sessie heel vaak geüpdatet. Bijna elke keer als ik de game weer opstartte, was er wel weer een update beschikbaar die bugs oploste en aanpassingen met zich meebracht. En als je je nu afvraagt waarom heb je het niet over die bugs? Nou omdat, ik eerlijk gezegd geen bugs ben tegengekomen. Er was een bug in act vier van de game, maar de developer had die bug al opgelost voor ik bij act vier was.

Conclusie:

Minds Beneath Us is een prachtige game met een heerlijke art style en intrigerend verhaal, mcaar met erg weinig daadwerkelijke gameplay, de Combat is te simpel en het is dan ook meer een interactief verhaal dan een videogame. Dat gezegd hebbende is het wel goed in elkaar gezet interactief verhaal dat soms net iets te traag is en waarin de keuzes die je maakt te weinig invloed hebben

0 reacties op "Minds Beneath Us"