hotness 34
Pokémon; Scarlet & Violet - The Hidden Treasure of Area Zero Cover
News

Pokémon: Scarlet & Violet - The Hidden Treasure of Area Zero

Een review in progress

Gepost door

Na Pokémon: Scarlet voltooid te hebben, was ik er zeker van: dit was een game die ik nooit meer op zou starten. De negende generatie was zeker niet onspeelbaar, maar er was zoveel wat mij tegen de borst stuitte, dat ik niet anders kon dan het bestempelen tot mijn slechtste game van 2022. Maar toen kwam de aankondiging van de DLC en natuurlijk ging men naar een afgelegen Japans dorpje.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een enorme weeb ben. De combinatie van afgelegen Japans dorpje met nieuwe Pokémon gebaseerd op klassiek Japans volksverhaal Momotaro was er daarom een die te sterk was voor mij om te weerstaan. En dus heb mijn save uit de koelkast gehaald voor een beetje extra Scarlet.

Pokémon: Scarlet & Violet - The Hidden Treasure of Area Zero Review-1

Welkom in Kitakami

Dat beetje mag je overigens nogal letterlijk nemen, want tenzij je zo iemand bent die deze hele wereld van boven tot onder uit gaat kammen, ben je binnen vier uur door het verhaal wat The Teal Mask, de eerste helft van de DLC voor Scarlet & Violet, te bieden heeft heen. Jij bent een van vier studenten via vanuit Paldea wordt gestuurd voor een uitwisselingsproject en mag hiervoor naar een afgelegen dorpje genaamd Kitakami.

In dit dorp leer je over de cultuur door hun volkslegende te bestuderen over de Loyal Three die de kwaadaardige ogre verjoegen. Natuurlijk gebeurt het net op dat moment dat de Ogre zich laat zien en de Loyal Three herleven om de legende nieuw leven in te blazen. En jij beleeft dit samen met twee nieuwe vrienden die je hebt gemaakt in het dorp.

Pokémon: Scarlet & Violet - The Hidden Treasure of Area Zero Review-2

What’s new?

Behalve deze locatie zijn er slechts een handjevol nieuwigheden die The Teal Mask introduceert. Zeven nieuwe Pokémon, welke allen van tevoren waren onthuld, een hoop nieuwe TM’s en nieuwe raid battles zijn leuk, maar tenzij je heel fanatiek speelt zullen de zeven mons hetgeen zijn wat je over de schreef moet trekken als het verhaal niet voldoende is om dat te doen. No offense naar deze club, maar dat zie ik niet gebeuren.

Wat overigens niet nieuw is, zijn de technische problemen. The Teal Mask heeft er nog altijd genoeg, met pop-up tijdens het reizen op Koraidon én tijdens cutscenes, vreemde grafische glitches en genoeg vervormingen om een horrormanga mee te vullen.

Conclusie:

Daar The Hidden Treasure of Area Zero bestaat uit twee uitbreidingen, die je niet los van elkaar kunt kopen, kunnen we nog geen conclusie of score aan deze review verbindingen. Zie het huidige artikel dan ook als een work in progress, welke zal worden uitgebreid eens meer content beschikbaar wordt.

0 reacties op "Pokémon: Scarlet & Violet - The Hidden Treasure of Area Zero"