hotness 1
News

Column: Kijken hoe andere mensen gamen

Gepost door
op

Diensten als Twitch zijn razend populair en ook YouTube staat vol met video’s van mensen, die aan het gamen zijn. Diverse streamers verdienen inmiddels bakken met geld aan het maken van deze content en hebben miljoenen volgers en views. Maar wat is er nu eigenlijk zo leuk aan het kijken van deze streams?

Momenteel is Twitch veruit de grootste op het gebied van streams voor gamers. Zo heeft streamer Ninja maar liefst 18,3 miljoen volgers en heeft hij al meer dan 572 miljoen views gehad. In de maand juni werd er tot nu toe meer dan 120 miljoen uur naar de game League of Legends gekeken. Dit is daarmee de meest bekeken game. De enige categorie die hoger scoort is Just chatting.Zelf begrijp ik dat niet zo goed, want ik speel immers liever zelf dan dat ik kijk naar hoe een ander mijn favoriete games speelt. Als ik zelf niet aan het gamen ben, dan kijk ik liever een serie of doe iets waarbij geen scherm aan te pas komt. Als ik aan mensen vraag wat deze streams nu zo interessant maakt, krijg ik zelden een bevredigend antwoord. Zelf heb ik ook vrienden die deze streams kijken of zelf maken, maar zelfs zij kunnen mij geen goede verklaring geven waarom dit nu leuk zou moeten zijn.

Natuurlijk kijk ook ik weleens video’s van games. Deze video’s zijn dan vaak trailers of beelden met gameplay, zodat ik kan zien of een spel mij interessant lijkt of om te zien wat het precies inhoudt. Soms kijk ik ook wel eens een video om wat tactieken of andere zaken van een game te weten te komen. Ze kunnen ook handig zijn om even te spieken, wanneer ik ergens volledig op vast zit of om te zien hoe ik een bepaalde trophy kan behalen. Echter uren kijken naar hoe andere mensen een spel spelen… ik begrijp het niet.Waarom zou ik kijken hoe andere mensen gamen? En wat is hier nu echt leuk aan? Heb jij een goed antwoord of denk je mij te kunnen overtuigen? Meld het in onze Discord!
 

0 reacties op "Column: Kijken hoe andere mensen gamen"