hotness 0
Steam Next Fest October
News

Deze games wil je niet missen in Steam Next Fest

Update #4 brengt variatie

Gepost door

Aankomende maandag begint de volgende editie van Steam Next Fest. Gedurende één week, kun je honderden games alvast proberen met tijdelijke demo's. Wij gingen onze contacten af, om zo te vinden wat je zoal kunt gaan spelen en vooral wat je niet wil missen om deze lijst te maken, welke gaandeweg verder zal worden uitgebreid.

Asterigos: Curse of the Stars

Wat als de mythos van de oude Grieks-Romeinse beschaving werkelijk waren? Wat als jij een krijger was die moest overleven in deze wereld? Nou, dan krijg je Asterigos: Curse of the Stars, waarvan je nu een demo kan spelen in het kader van Steam Fest. En bevalt hij je? Dan kun je dinsdag al verder spelen!

Speel Asterigos: Curse of the Stars op Steam.

Aquatico

City builders komen in allerlei soorten en maten. Antiek in Humankind, ouderwets in The Settlers, modern in Sim City en futuristisch in Surviving Mars. Natuurlijk zijn dit slechts enkele van de opties. Dus hoe kom je daar nog tussen? Aquatico kiest, niet verrassend gezien de naam, voor een onderwater thema. Kun jij de druk aan?

Speel Aquatico op Steam.

Bandit Simulator

Steel alles wat los en vast zit, ontvoer vee en vrouw en wordt snel rijk door jouw buit te vergokken. Oftewel: wordt een bandiet met Bandit Simulator.
Speel Bandit Simulator op Steam.

DarKnot

In de straten van een verlaten dorp, wandel jij in jouw eentje. Was het maar zo'n feest. In werkelijkheid ren je voor jouw leven, vluchtend door de mist, vrezend voor de vele wezens die je willen doden, oppeuzelen of zelfs beide. Lekker griezelen dus!

Speel DarKnot op Steam.

DUBIUM

Zwevend op het succes van Among Us, is DUBIUM de zoveelste social deduction game. Trommel vier vrienden op en run jouw ruimtestation. Let echter op want één van jullie is niet wie die lijkt.

Speel DUBIUM op Steam.

Earth From Another Sun

Een festival dat volledig draait om demo's, is natuurlijk op zichzelf al bijzonder. Dus als je dan wil opvallen, moet je creatief worden. Ontwikkelaar Multiverse doet dit door spelers die Earth From Another Sun deze week minimaal vier dagen hebben gespeeld te belonen met exclusieve cosmetics als de game daadwerkelijk verschijnt. En met een compleet heelal om te verkennen om jouw domein uit te breiden, krijg je die tijd ongetwijfeld om.

Speel Earth From Another Sun op Steam.

F-ist

In een wereld waar vrouwen plots fysiek mannen domineren, neem jij het tegen ze op. Eerst in de ring, waar je laat zien wie de sterkere strijder is, en daarna in bed, waar je laat zien wie de sterkere lover is. NSFW!

Speel F-ist op Steam.

From Space

Weet je wat leuker is dan aliens met tientallen tegelijk over de klif jagen in een twin stick shooter? Precies dat doen, maar dan met drie vrienden aan jouw zijde om de hordes blauw, groen of roze bloed te laten spuiten. Leuk voor het hele gezin!

Speel From Space op Steam.

Gunbrella

In media wordt de paraplu al jaren ingezet als een impromptu wapen, welke niet zelden wordt geladen met buskruit als een verborgen geweer. Dus wat als je daar een game van maakt en dat combineert met de physics van Mary Poppins? Nou, dan krijg je Gunbrella.

Speel Gunbrella op Steam.

Homicidal All-Stars

Als een deelnemer op een grimmige realityshow, moet jij de wapens oppakken om vijanden om te leggen en zelf te blijven staan in turn-based tactical combat. En alsof dat nog niet erg genoeg is, moet je ook nog dealen met puzzels, vallen en een publiek dat bloed wil zien.

Speel Homicidal All-Stars op Steam.

LEGO Bricktales

De game mag dan wel al volgende week woensdag verschijnen, maar allicht twijfel je over een aanschaf van LEGO: Bricktales. In dat geval is een hands-on allicht de oplossing. En dankzij Steam Next Fest, kun dat nu. Dus download de demo en bouw naar hartelust.

Speel LEGO Bricktales op Steam of lees onze preview.

OTXO

Knipper niet, want voor je het weet heb je het loodje gelegd in OTXO, de razendsnelle, met bloed overgoten twin stick shooter van Lateralis en Super Rare Originals. Geloof je me niet? Dan zie het zelf in de trailer.

Speel OTXO op Steam.

Paper Cut Mansion

Verken de vloeren van dit willekeurig samengesteld landhuis en leg de geheimen van Paper Cut Mansion bloot. Let echter wel op, want jij bent niet de enige in het gebouw...

Speel Paper Cut Mansion op Steam.

Purrrfect Love

Bij Mango Party kunnen ze antropomorfische dames wel waarderen. Dus na onder andere Living Together With Demon Fox, krijgen we nu weer een pikante titel met een dergelijke damsel in de hoofdrol. Al is het motief ditmaal een kat.

Speel Purrrfect Love op Steam.

Rhythm Sprout

Hou je van adventure games? Hou je van ritmespellen? Als het antwoord op beide ja is, is Rhythm Sprout een game die je niet wil missen deze Steam Next Fest

Speel Rhythm Sprout op Steam.

Season: A Letter to the Future

Zet je thinking cap maar op, want als je wil zien wat Season te bieden heeft, zal je flink moeten gaan puzzelen voor de wereld zoals je hem ken verdwijnt. Een flinke kluif voor iemand die die reis per fiets moet maken.

Speel Season: A Letter to the Future op Steam.

Slay the Princess

Wanneer de titel van een game je precies vertelt wat je erin moet gaan doen, weet je al dat het waarschijnlijk dat het niet zo makkelijk gaat worden als dat het klinkt. Zo ook in Slay the Princess, een game wiens hopeloze gevangene gevaarlijker is dan menig booswicht.

Speel Slay the Princess op Steam of lees onze preview.

Stick it to the Stickman

Wie kent ze nog? De simpele animatiefilmpjes van het pre-YouTube-tijdperk, waarin stickman figuurtjes elkaar verrot slaan? Ben jij er niet een van? Niet getreurd, want je kunt het nu helemaal in Stick It to the Stickman, maar dan met betere graphics.

Speel Stick it to the Stickman op Steam.

The Adventures of MICOCO

In Azië hebben ze om een of andere reden een obsessie met tentakels in hun volwassen content. En RPGMaker-titel The Adventures of MICOCO neemt dat concept en baseert er een volledige game op. Moge het duidelijk zijn dat je dit het best in jouw uppie speelt.

Speel The Adventures of MICOCO op Steam.

The Adventures of MICOCO

Tiny Troopers: Global Ops

Zorg dat je legerhelm goed op je kanis zit, want de kogels vliegen je om de oren in de demo van Tiny Troopers: Global Ops. Maar ja, wat verwacht je nou helemaal van een game die zich profileert als een ''arcade twin-stick shooter.''

Speel Tiny Troopers: Global Ops op Steam.

TOGGES

Een bijzondere puzzle-platformer waarin je obstakels moet overwinnen door de titulaire Togges te stapelen. Denk dus out of the box en laat je niet voor het blok zetten om deze breinkrakers te overwinnen.

Speel Togges op Steam.

Turbo Kid

Wat krijg je als je BMX'en, platformen en metroidvania-elementen met elkaar combineert? Je weet het antwoord waarschijnlijk, maar dat is Turbo Kid. Deze pixelige ode aan de games van weleer toont dat er nog altijd iets nieuws kan worden gedaan met het genre en je kunt het spelen met de link hieronder.
Speel Turbo Kid op Steam.

Vengeful Guardian: Moonrider

Bel de 90's! Ze willen Vengeful Guardian terug. Waar anders kunnen we aan denken in een 2D pixelart platformer vol vreemde vijanden en futuristische omgevingen.

Speel Vengeful Guardian: Moonrider op Steam.

Wavetale

Hopelijk hou je van een nat pak, want wie Wavetale wil spelen kan zich voorbereiden op een hele hoop water. Maar wat zou je anders verwachten van een game waarin je de geheimen van een verzonken stad boven water probeert te halen (pun intended).

Speel Wavetale op Steam.

Wildfrost

Aan kaartspellen hebben fans van het genre absoluut geen gebrek. Dus wat doe je als je je wil onderscheiden? In het geval van Wildfrost is gekozen voor een winters thema én de toevoeging van roguelike-elementen. Raakt dus niet té gehecht aan jouw deck...

Speel Wildfrost op Steam.

5 reacties op "Deze games wil je niet missen in Steam Next Fest"

DavidDejaeghere

1 oktober 2022 22:59

Vorige next fest was awesome! Ben benieuwd naar de nieuwe demos.

SilHendriks

1 oktober 2022 23:33

Best bizar hoe Valve ons hyped kan maken voor demo's.

DavidDejaeghere

2 oktober 2022 00:50

Hoh het zijn niet zozeer de demo's op zich, het is meestal gewoon een goede selectie om er toch iets leuk in te ontdekken.

lv3 lv2
dragonis7

2 oktober 2022 21:15

Hopelijk vergeet ik deze keer niet om de demo's ook te spelen en niet alleen maar te downloaden ;)

SilHendriks

2 oktober 2022 21:23

Dat wil wel eens helpen ja...

lv3 lv2