hotness 19
Highly Responsive to Prayers Cover
News

Gamen zonder Grenzen: Touhou: Highly Responsive to Prayers

Een begin dat je allicht beter voor kennis aan kunt nemen

Gepost door

Hoewel we hier in Europa geen tekort hebben aan videogames, pissen we toch verdomd vaak naast de pot als het aankomt op de lokalisatie van bepaalde spellen. Gelukkig is er dan nog altijd de optie om games die je echt niet wilt missen te importeren, maar met het absurde aantal beschikbare spellen is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Daarom zullen wij voor dit nieuwe segment zo nu en dan een game importeren, hem recenseren én je vertellen waar je hem kunt vinden. Dat maakt de zoektocht net weer even wat makkelijker.

Gamen zonder Grenzen Banner

Genre

Als we de originele Touhou al ergens mee moeten vergelijken, dan is het wel games als Breakout en Arkanoid. In plaats van een peddel heb je echter priesteres Hakurei Reimu, die als wapen een Ying Yang-bal gebruikt. Dit ronde object is bijzonder krachtig, maar doordat ze nog jong is, heeft ze hem niet onder controle. Hierdoor kan z r zelf ook door worden geraakt. De kunst is daarom om op tijd aan te vallen en zo de Ying Yang Bal hoog te houden, waar die obstakels of vijanden moet raken.

Hiervoor heb je een bijzonder breed arsenaal aan moves tot je beschikking, welke de bal op verschillende manieren beïnvloeden. Ofuda’s schieten recht omhoog, maar zijn veilig, terwijl acrobatische radslagen, slides en schoppen de bal een rotvaart geven, maar ook je lichaam op het spel moeten zetten. Wie een veld leeg wil spelen, zal echter beide nodig gaan hebben.

Highly Responsive to Prayers

Spelen

Wie deze titel wil beleven, puur uit nostalgische of nieuwsgierige redenen, doet er goed aan om allicht uit te wijken naar YouTube. Want de game in 2023 spelen is een uitdaging van jewelste. De game verscheen in 1997, toen hardware voor computers nog lang niet zo universeel was als dat het nu is. Je moet daarom een legitieme NEC PC-9800 series desktop vinden én een fysiek exemplaar van de game die je vervolgens kunt rippen en patchen met deze fanvertaling van Fuwanovel. Er zijn natuurlijk andere methodes, maar zelfs die maken het allemaal niet héél veel makkelijker.

De vraag is natuurlijk bovendien of de game deze moeite wel waard is. Als je het mij vraagt, is het antwoord een volmondig nee. Ik heb het na uren zwoegen uitgespeeld, maar had liever die tijd terug gehad. Niet dat de game zo slecht is, maar het is ontzettend pittig in boss fights en je hebt het eigenlijk totaal niet nodig als je meer wil leren over het Touhou-universum, daar het verhaal niet bestaand is.

GZG 55

0 reacties op "Gamen zonder Grenzen: Touhou: Highly Responsive to Prayers"