hotness 18
News

Stelling: Jaarlijkse game releases kunnen beter komen in de vorm van een DLC

Gepost door

Er zijn heel wat games die jaarlijks verschijnen. Denk hierbij vooral aan sportgames, zoals FIFA, NHL, NBA en F1, maar ook titels als Call of Duty verschijnen jaarlijks op de release-lijsten. Om deze reden legde ik de volgende stelling aan de redactie voor: Jaarlijkse game releases kunnen beter komen in de vorm van een DLC.

Stefan:

Zelf sta ik hier een beetje dubbel in. Vooral bij titels als FIFA heb ik het idee dat de grootste toevoeging nieuwe shirtjes zijn en dat er wat spelers van club hebben gewisseld. Bij Call of Duty heb ik eveneens het idee dat er meestal maar weinig veranderd is en dat een DLC met nieuwe maps, wapens en een hoofdstuk voor de campaign had kunnen volstaan. Wanneer de engine echter drastisch verandert, dan voel ik er wel wat voor om een nieuwe volledige release uit te brengen. Datzelfde geldt wanneer er aanzienlijke wijzigingen, zoals naar alle waarschijnlijkheid in F1 24 omtrent de wegligging van de bolides, zijn.

f124

Sil:

Absoluut eens! Tenzij er een nieuwe engine wordt binnengehaald of de andere game fundamenteel wordt omgegooid, moeten titels als FIFA, F1 en zelfs Call of Duty niet jaarlijks een nieuw deel krijgen. Dat is gewoon grove verspilling van tijd, geld en mankracht.

fifa23

Mario:

Ligt er bij bij mij aan welke game en wat voor type game het is. De sport games kunnen wat mij betreft inderdaad beter als DLC uitgebracht worden. Bij Call of Duty ook wel alhoewel een Modern Warfare hoort geen WW2 DLC te krijgen, de verschillende tijdperken horen aparte games te krijgen. Maar kijk ik naar Assassin's Creed (al is die al niet meer altijd jaarlijks) dan vind ik omdat de setting anders is en het verhaal ook, het gewoon een nieuwe game moet zijn en geen DLC.

codww2

Peter:

Ik zit er een beetje dubbel in. Vanuit het gamers-perspectief vind ik het een volledig terechte opmerking, maar vanuit de uitgever begrijp ik het wel. Neem bijvoorbeeld FC, wat voorheen FIFA heette. Deze game heeft al jaren miljoenen mensen die deze game ieder jaar trouw kopen. Daarna is het klagen dat er niets is veranderd en dat het inmiddels ook niet echt een mooie game meer is, maar men blijft het kopen. Dus voor Electronic Arts is dit hartstikke mooi. Voor minimale inspanning krijgen ze maximale inkomsten. EA is niets anders dan een bedrijf die zoveel mogelijk winst wil maken en dus is dit een gouden formule. Het is net als met Bitcoin. Je geeft heel veel geld aan letterlijk niets, maar als de gek betaald, dan heeft het waarde.

Deze inkomsten worden niet alleen in FC gestopt. EA heeft best wel wat mooie projecten waarin ze investeren en die onder andere leunen op de inkomsten van FC. Zal je alleen DLC uitbrengen voor bijvoorbeeld € 30,- dan is dit volgens EA minimaal de helft minder inkomsten. Dat betekent op zijn beurt dat ze in bepaalde projecten niet meer kunnen investeren die misschien wel de moeite waard zijn om te spelen.

Conclusie is voor mij dat ik het helemaal eens ben met de stelling, maar het heeft wel gevolgen die breder zijn dan dat je ieder jaar dan niet meer de volle mep hoeft te betalen voor iets dat aanvoelt als een update.

fc24

0 reacties op "Stelling: Jaarlijkse game releases kunnen beter komen in de vorm van een DLC"