hotness 12
Sword Art Online
News

Vraag aan de redactie: in welke game-wereld zou jij willen leven?

De antwoorden zijn divers

Gepost door

Recentelijk was ik, als de weeb van de redactie, samen met de vrouw Sword Art Online terug aan het kijken. Hoofdpersoon Kirito heeft slechte ervaring na slechte ervaring in VRMMO's, waaronder erin opgesloten worden, maar blijft er toch naar terugkeren. Dat deed mij denken. In welke game-wereld zou ik wel willen wonen? En die vraag stelde ik ook aan de redactie

Sander

Van jongs af aan heb ik altijd al gedroomd om in de wereld van Pokémon rond te dwalen. Niet per se om een trainer te worden, maar simpelweg om naast de kleurrijke dieren te leven. Daarnaast is de wereld vrij vredelievend tegenover de meeste gamewerelden waar toch vaak wel wat ergers aan de hand is. Laat mij dan maar ontsnappen aan de realiteit en Team Rocket mijn grootste zorg zijn.

Pokémon

Peter

Ik kijk nooit zo naar games dat ik kan zeggen dat ik graag in een bepaalde spelwereld zou willen leven. Dit komt denk ik omdat veel games zich erg focussen op excessief geweld. De wereld van een The Legend of Zelda game lijkt mooi, maar uiteindelijk zijn ze vaak ook vrij donker. De kans dat je met The Witcher op de verkeerde plek terecht komt is vrij groot. Persoonlijk hou ik van geschiedenis en met Assassin's Creed is het mogelijk om je in werelden te wanen die gebaseerd zijn op plekken die in de geschiedenis als belangrijk worden ervaren. Maar ook daarbij geldt dat al deze spelwerelden gebaseerd zijn op tijden dat de mens het stukken zwaarder had dan we nu hebben. We kunnen negatief zijn over deze wereld, maar we leven in tijden dat we het zo goed hebben dat we ons druk kunnen maken of Xbox games gaat uitbrengen op andere consoles of niet. Er is denk ik in de geschiedenis geen betere tijd en plek om in te leven dan in een westers land van nu. Nog nooit is de gemiddelde burger zo vrij geweest en zijn we zo rijk geweest met z'n allen. Er is geen spelwereld die daar iets tegen doet. We kunnen ons dan wel gaan verbergen als een soort van escapisme in een andere spelwereld, maar ik denk niet dat er spelwerelden zijn waar het veel beter is dan hier en nu.

Earth

Stefan

Ik heb niet per se een game wereld waar ik heel graag in zou willen wonen, maar als ik er dan eentje moet kiezen… doe dan maar die van GTA. Van kinds af aan heb ik altijd van Amerika gedroomd en afgelopen zomer ben ik naar Miami geweest. Ik heb me daar ontzettend vermaakt en zou graag nog eens teruggaan naar Miami… en de rest van Amerika wil ik ook nog graag eens zien. So, GTA it is!

Grand Theft Auto VI

Dave

Als ik een wereld uit een videogame zou moeten kiezen om de rest van mijn dagen in door te brengen, zou dat waarschijnlijk het eiland uit Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball zijn. Altijd zon, ultieme ontspanning, cocktails en veel kleurrijke mannen en vrouwen om me heen. Het is ook de enige plek behalve de ruimte waar de zwaartekracht anders werkt.

Dead or Alive Xtreme

Sil

Hoe verleidelijk de suggestie van Dave ook is en hoe realistisch die Peter ook mag wezen, wil ik iets meer verwondering in mijn uitstapje naar een andere wereld. Pokémon was ook voor mij in eerste instantie een inkoppertje, tot ik mij bedacht dat Drifloon kinderen ontvoert, Magcargo heter is dan de kern van de aarde, Sandygast je ziel op het strand verorberd en ga zo maar verder. Avontuur is prima, maar ik heb geen behoefte om in no-time te komen overlijden.

Gooi mij daarom maar in de wereld van Digimon World 2003. Een digitale wereld, waarin het ergste is wat kan gebeuren is dat ik wordt uitgelogd, maar waarin ik wel coole monsters kan krijgen en bevechten.

Digimon

Mario

Er zijn erg veel game-werelden waar ik in zou willen wonen. Ik ben een hardcore Assassin's Creed-fan (heb niet voor niets twee AC gerelateerde tatoeages) en een wereld waar je de animus kan gebruiken om de geschiedenis te herbeleven zou awesome zijn. Maar voor de rest is de wereld van Assassin's Creed te veel lijkend op de echte wereld, dus nee, ik ga toch kiezen voor een andere wereld en dan ga ik voor Final Fantasy XII. De wereld van die game spreekt mij heel erg aan, middeleeuws maar toch ook futuristisch (ik zou niet zonder elektriciteit kunnen). En ik wil gewoon op een Chocobo rijden en met Moogles (en Ashe) knuffelen. Als ik vandaag nog naar die wereld zou kunnen gaan pak ik gelijk mijn koffers.

0 reacties op "Vraag aan de redactie: in welke game-wereld zou jij willen leven?"