hotness 19
Xbox Cover
News

Vraag aan de redactie: Wat vind jij van de huidige koers van Microsoft?

Een antwoord mag niet verrassen

Gepost door

Xbox is in dit jaar niet uit het nieuws te slaan, maar helaas is niet op positieve wijze. De sluiting van vier studio's is nog vers, maar daarvoor schrapte het al massaal banen en zorgde het voor stampij binnen diens community. Dit kalmeerde toen bleek dat men slechts een handjevol titels multiplatform wilde maken, maar nu zit de onrust er goed in. De vraag aan onze redactie is daarom: Wat vind jij van de huidige koers van Microsoft?

Mario

Zakelijk zal Microsoft vast en zeker wel weten wat ze doen. Maar toch denk ik dat de koers die ze nu varen wel eens de laatste nagel voor Xbox zijn grafkist zou kunnen zijn. En dat is iets waarmee ik in tweestrijd zit. Ik heb geen liefde voor het merk Xbox maar ze hebben wel een aantal games die ik graag op de PlayStation 5 zou willen spelen. Wat mij ook tegen staat is dat als Xbox weg valt PlayStation "vrij spel" heeft want eerlijk is eerlijk, Xbox is de enige directe concurrent van PlayStation. Dus ik vind huidige koers goed en slecht tegelijkertijd, want Xbox games op PS5 ben ik all in voor maar deze huidige koers kan Xbox als console ook ten onder brengen en dat is niet goed.

Peter

Mensen vergeten nog weleens dat een game meer is dan een stukje creativiteit van de ontwikkelaar. De gamesindustrie is keiharde business en er zal altijd worden geprobeerd de winsten zo groot mogelijk te maken. Ergens is er een grafiekje dat sinds vorig jaar opeens omlaag loopt en daarom moet de Xbox-directie het probleem oplossen om de lijn weer omhoog te brengen. De gemakkelijkste uitweg is dan ook om studio's op te doeken. Dat gezegd hebbende, vind ik het diep en diep teleurstellend dat Microsoft zo diep is gezonken dat ze één van de meest creatieve studio's die ze hebben, namelijk Tango Gameworks, weg doen. Hi-Fi RUSH was oprecht een frisse wind in het gaming landschap, waar sequels en live-service games eigenlijk alleen nog rendabel lijken te zijn. Bekende franchises verkopen nu eenmaal beter. Echter wil Microsoft, zo hebben ze in de regelmaat laten weten, een soort platform zijn voor kleinere heel goede games. Het weghalen van een studio dat juist bewezen heeft kleinere heel goede games te kunnen maken, staat haaks op deze boodschap en ik heb voor de eerste keer in lange tijd geen vertrouwen in het beleid van Microsoft. Het is een diepe teleurstelling en dat allemaal omdat er een paar investeerders zijn, die zien dat de winsten zonder studio net even iets minder super exorbitant hoog zijn als die studio's nog draaien.

Sander

Microsoft gooit het over een andere de boeg en de toekomst zal uitwijzen of de juiste keuze is. Financieel gezien is het geen gekke zet, want titels als CoD leveren altijd wel geld op. Kleinere titels zijn niet altijd even winstgevend en zo bant Microsoft mogelijk het nodige risico uit van investeren in twijfelachtige releases. Het zal het creatieve niveau van hun titels ongetwijfeld niet ten goede komen.

Sil

Hoe ik hier tegenover sta, zal waarschijnlijk vrij duidelijk zijn na mijn column eerder vandaag. Ik heb al sinds de Xbox One maar weinig enthousiasme voor waar Xbox mee bezig is en die is met de komst van Game Pass en Series enkel meer bekoeld. Dat is geen ramp, daar smaken nu eenmaal verschillen, maar je gaat me niet wijsmaken dat het pad waar het bedrijf nu op gestapt is goed nieuws is voor wie dan ook die geen groot aandeelhouder is.

0 reacties op "Vraag aan de redactie: Wat vind jij van de huidige koers van Microsoft?"