hotness 0
Grand Theft Auto VI Cover
News

Achtienjarige hacker van Rockstar is veroordeeld tot levenslang

De hack was echter niet direct de reden

Gepost door

De achttienjarige Londense hacker die afgelopen jaar Rockstar in verlegenheid bracht door ze te hacken en clips van Grand Theft Auto VI te lekken, is door de rechter veroordeeld tot een mogelijk levenslange gevangenisstraf.

Het hacken van een bedrijf en het ontvreemden van data is natuurlijk verschrikkelijk, laat daar geen twijfel over bestaan, maar levenslang voor dit vergrijp zullen de meeste mensen disproportioneel vinden. De reden waarom Arion Kurtaj een dermate hoge straf kreeg, heeft echter niets te maken met mijn zijn vergrijp, maar met zijn mentale gesteldheid.

Tijdens het proces werd duidelijk dat Kurtaj leidt aan een hevige vorm van autisme, waardoor hij niet in staat was een proces bij te wonen met de mentale capaciteit die daarvoor vereist is, zo stelden zorgmedewerkers vast. BBC wist verder te melden dat Kurtaj tijdens een onderzoek naar zijn mentale gezondheid openlijk te kennen gaf zo snel mogelijk verder te willen gaan met cybercriminaliteit, terwijl andere rapporteren melding maken van gewelddadig gedrag terwijl hij in bewaring werd gehouden. Hij zal daarom in een medische gevangenis worden vastgehouden tot daar wordt vastgesteld dat hij niet langer een gevaar vormt voor anderen. Realistisch gezien is het goed mogelijk dat dit moment nooit komt, waardoor hij levenslang zal worden vastgehouden.

Kurtaj maakte onderdeel uit van hackers-groep Lapsus$, maar pleitte ondanks dat onschuldig in de rechtbank. Zijn advocaat daarentegen gooide het erop dat de reveal trailer record na record heeft gebroken en de hack dus niet zo slecht was voor Rockstar als dat het bedrijf het zelf liet lijken.

0 reacties op "Achtienjarige hacker van Rockstar is veroordeeld tot levenslang"