Activision Blizzard ontslaat helft QA team Raven Software

Voor de zoveelste keer in korte tijd is de bedrijfsvoering van Activision Blizzard onder vuur komen te liggen. Ditmaal niet door slechte releases of seksuele intimidatie, maar een ronde ontslagen waar zelfs buitenstaanders een vieze smaak van in de mond overhouden.

Ontslagen gebeuren natuurlijk wel vaker. Bedrijven moeten in zware tijden hun personeelsbestand krimpen, veranderende omstandigheden maken functies overbodig of door fusies zijn plekken dubbel bezet. Geen van deze verklaringen gaat echter op in deze situatie.

Leden van het Quality Assurance team van Raven Software, die verantwoordelijk waren voor Call of Duty: Warzone, werd al maanden een loonsverhoging voorgehouden. Er zou enkel een verandering van het salarishuis nodig zijn, waar men even geduld voor zou moeten hebben. Dat, en ze moesten ervoor hebben en houwen achterlaten om dichter bij de studio te komen wonen. Je zou denken dat die loyaliteit beloond zou worden, maar niets is minder waar.

Vorige week hing community manager Austin O’Brien de vuile was buiten op Twitter, waar hij onthulde dat leden van het team een voor een werd gevraagd op gesprek te komen, waarna pakweg de helft van het team kreeg te horen dat hun arbeidsovereenkomst per 28 januari beĂ«indigd zou worden. Logischerwijs voelt dit als een klap in het gezicht van het team en is het moraal daardoor naar een all time low gedaald, vooral omdat velen hun gesprek nog niet hebben gehad. De kans dat er meer de laan uit worden gestuurd is hiermee een realistische.

Discord

EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner