Alles dat we te weten zijn gekomen over Battlefield 2042

Vandaag was het voor fans van de Battlefield-reeks dan eindelijk zover. Battlefield 2042 is officieel aangekondigd.

Inmiddels wisten we al een aantal zaken, zo mocht het geen verrassing meer zijn dat de game de naam Battlefield 2042 heeft gekregen en zich, je raadt het al, in 2042 afspeelt. De setting voor Battlefield 2042 is licht futuristisch, maar nog steeds geloofwaardig. De wereld ligt in puin, er heerst schaarste van grondstoffen en klimaatrampen zijn inmiddels aan de orde van de dag. Soldaten die gevlucht zijn uit diverse delen van de wereld voegen zich samen onder de naam No-Pats en worden door de Verenigde Staten en Rusland overal ter wereld ingezet om conflicten voor de grootmachten uit te vechten. Als je dit leest zie je wellicht aanknopingspunten voor een singleplayer, maar deze komt er dus niet. Battlefield 2042 zal enkel bestaan uit een multiplayer.
We weten inmiddels ook dat de multiplayer gespeelt kan gaan worden in grotere levels dan we tot noch toe van Battlefield gewend zijn. Dit kan straks als je in het bezit bent van een PlayStation 5, Xbox Series of PC met maar liefst 128 spelers. PlayStation 4- en Xbox One-spelers kunnen het multiplayer avontuur aangaan met ‘slechts’ 64 spelers op het strijdtoneel.

Electronic Arts en DICE hebben ook een indrukwekkende trailer getoond, deze kun je onderaan dit bericht vinden. De trailer toonde echter geen gameplay. Als je zit te wachten op gameplay van Battlefield 2042 moet je nog even wachten, deze worden 13 juni aan de wereld getoond. Een andere datum die is genoemd is de release date. Battlefield 2042 zal vanaf 22 oktober in de winkels en digitale schappen liggen. Ook heeft EA nog een datum genoemd. Zet ook 22 juli in je agenda, want dan onthullen EA en DICE naast de twee reeds bekendgemaakt modi, All-Out Warfare en Hazard Zone, een “nieuwe soort modi” voor Battlefield 2042. Dit doen zijn tijdens het eigen event, EA Play Live.

Een datum die we nog niet weten is die waarop de open beta start. EA heeft wel aangekondigd dat er een open beta komt en dat dit ergens in oktober zal plaatsvinden.

           
Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner