Azerion en Sanrio kondigen samenwerking voor vijf games aan

Het Nederlandse Azerion heeft een grootschalige deal in de wacht gesleept met het Japanse Sanrio, dat je allicht zal kennen van Hello Kitty. De twee bedrijven slaan de handen in elkaar om over een periode van drie jaar vijf games rondom de kat en haar vriendjes te ontwikkelen.

Twee van die games zijn reeds bij naam genoemd: Hello Kitty Pinball en Hello Kitty and Friends Jumper. Deze zullen, net als de andere drie titels die nog uit de doeken zullen worden gedaan, speelbaar zijn op zowel PC als mobiele devices via browsers die HTML5 ondersteunen.

Het doel van de samenwerking is om bewustwording van het Hello Kitty-merk te stimuleren en interesse voor de mascotte aan te wakkeren. Met deze vijf games hoopt men nieuwe doelgroepen aan te spreken, maar ook bestaande fans nieuwe vormen van Sanrio-entertainment te bieden, ongeacht waar ze zijn en welk apparaat ze prefereren.

In een persmail die GameQuarter mocht ontvangen laat Silvia Figini, een van Sanrio's COO's, het volgende weten: ''We zijn extreem blij om samen te werken met Azerion voor dit nieuwe project. De combinatie van de wereldwijde appeal van Hello Kitty en de ervaring van Azerion met het ontwikkelen en uitgeven van innemende games van hoge kwaliteit zal de perfecte formule genereren om een fantastische game-ervaring aan ons wereldwijde publiek aan te bieden.''

Dat Sanrio iets te zeggen heeft over de samenwerking is natuurlijk logisch, maar ook Azerion wil graag een duit in het zakje doen. Erol Erturk vertelt: ''Azerions samenwerking met Sanrio's Hello Kitty and Friends ondersteund dit iconische merk in het worden van een volwaardige mediafranchise. Azerion zal Hello Kitty and Friends cross- en multiplatform bereik geven, specifiek met aangepaste concepten voor onze uitgevingspartners. We zijn vereerd dat we Sanrio's vertrouwen in dit hebben en zijn opgewonden over de mogelijkheden.''

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner