hotness 0
News

Bevatten Brilliant Diamond en Shining Pearl Pokémon Legends: Arceus easter egg?

Gepost door

Pokémon Legends: Arceus, de nieuwe spin-off game die begin volgend jaar op Nintendo Switch zal verschijnen, zal zich afspelen in de Hisui-regio. Dat is de naam die Sinnoh, de regio van Diamond, Pearl, Platinum en diens remakes, in de oudheid droeg. Dus makkelijker gezegd speelt het spel zich in de Sinnoh-regio af.

Het is dan ook niet ondenkbaar dat gebeurtenissen uit dat spel te relateren zijn aan dingen die je in de spellen van de vierde generatie tegenkomt. Maar verbazingwekkend genoeg lijkt het andersom al waar te zijn.

In de bibliotheek in Canalave Librbary, de stad van de zesde gym, kun je boeken vinden over de geschiedenis van Pokémon. Die zijn al eerder in het nieuws gekomen omdat ze stellen dat Pokémon en mensen allicht een gedeelde voorouder hebben en omdat in de Japanse versie geïnsinueerd werd dat ze zelfs het bed met elkaar deelden. In de Brilliant Diamond & Shining Pearl remakes is echter een nieuw boek te vinden die er naar hint dat Manaphy mogelijk een grote rol gaat spelen in Legends.

Het boek heet ''The Sea's Legends'' en geeft de volgende lore: ''Ooit op een tijd in de oostzee was er een Pokémon die bekend stond als prins. Een dapper mens vroeg Pokémon levend in de zee om hem de prins te laten zien. Mantyke, Buizel en een Qwilfish met gigantische stekels erkende de mens zijn moed en vergezelden hem. Samen vertrokken ze in een boot over een door zonsondergang getekende zee, zeilend door het oceaanpoort, gestrekt over de golven. Nieuws hierover bereikte de oren van de prins, die het dappere kleine groepje ging ontmoeten in Seaside Hollow.''

Het verhaal lijkt op het eerste gezicht op een sprookje dat ouders hun kinderen vertellen in Sinnoh. Maar er zijn enkele elementen die doen denken dat er meer achter zit. Specifiek ''de prins''. De negende Pokémon-film, Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee, heette in Japan namelijk Pokémon Ranger en de Prins van de Zee. Daarmee werd gerefereerd naar Manaphy, een mythische Pokémon die je in de oorspronkelijke vierde generatie enkel verkregen kon worden via spin-off-spel Pokémon Ranger. Die kun je echter nu simpel krijgen via Mystery Gift als je het spel vlak na release koopt. Een groot event opzetten lijkt daardoor niet logisch.

Met dat in het achterhoofd lijkt een link naar Arceus aannemelijker en drie andere factoren zetten die theorie kracht bij. Allereerst is er het feit dat de remakes nauwelijks nieuwe content hebben en dat deze toevoeging dus wel enig belang moet hebben, zoals het hype bouwen voor het spel dat het opvolgt. Daarnaast kun je lezen dat het boek heel oud is en pas recent ontcijfert, hetgeen ook logisch zou zijn als het zich in de tijd van Legends afspeelt. Die zit immers honderden jaren eerder in de tijdlijn. De grootste hint is echter de Qwilfish. Hisui introduceert meerdere nieuwe regionale varianten en evoluties en de kans lijkt groot dat deze Qwilfish een van de twee is.

0 reacties op "Bevatten Brilliant Diamond en Shining Pearl Pokémon Legends: Arceus easter egg?"