hotness 0
EVE Online
News

De vierde fase van Project Discovery voor EVE Online is aangekondigd

Een game die de wetenschap helpt ziektes die de immuunsysteem ondermijnen te bestrijden

Gepost door

CCP Games heeft in samenwerking met Massively Multiplayer Online Science (MMOS) de vierde fase aangekondigd van hun citizen science initiatief in EVE Online. Dit initiatief, dat ook wel Project Discovery wordt genoemd, kan in de nieuwe fase ook worden gebruikt in een mobiele app en is gemaakt om ziektes te bestrijden die het immuunsysteem ondermijnen, zoals kanker en COVID-19.

Wanneer je EVE Online opstart, zie je sinds 2020 een Neocom menu. Dit was er altijd al, maar heeft nu een iets andere functie gekregen. Als je dit menu opent zie je een Double Helis logo staan. Wanneer je hierop klikt krijg je uitleg van Dr. Andrea Cossarizza, professor immunologie bij de universiteit van Caille. Hij legt uit dat je een mini-game kunt spelen die gaat over cell tracing. Hoe meer mensen deze mini-games spelen, hoe meer data er opgeslagen kan worden voor wetenschappelijk cytometrisch onderzoek. Dit is dusdanig baanbrekend voor de wetenschap, dat nogal wat mensen hun zegje erover hebben gedaan.

"De wereld helpen bij het oplossen van de grootste uitdagingen is een van de spannendste en meest bevredigende momenten uit mijn carrière", zegt Bergur Finnbogason, Creative Director van EVE Online bij CCP Games. "Spelers van EVE Online hebben een onmetelijke bijdrage geleverd aan de wetenschappelijke gemeenschap via Project Discovery en we bereiden ze voor om nog een stap verder te gaan met Fase Vier. We hebben bewezen dat games voor het goede kunnen worden gebruikt en de EVE Online community mag trots zijn op al het ongelooflijke werk dat ze hebben verricht voor enkele van 's werelds meest vooraanstaande wetenschappers."

"CCP Games is een ongelooflijke partner die ons toegang geeft tot middelen en tools die voorheen onbereikbaar waren voor de wetenschappelijke onderzoeksgemeenschap", zegt Attila Szantner, CEO en medeoprichter van Massively Multiplayer Online Science. "De aankomende Play Science mobiele app beantwoordt niet alleen aan het verzoek van de EVE spelersgemeenschap voor een mobiele versie van Project Discovery, maar opent ook mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek die verder gaan dan Project Discovery, waardoor de toegankelijkheid van deze enorme bron voor de hele onderzoeksgemeenschap vele malen groter wordt. Project Discovery heeft bewezen een paradigmaverschuiving te zijn in gebruikersbetrokkenheid en activiteit voor burgerwetenschap, Play Science is de volgende kwantumsprong voor burgerwetenschap en een nieuw hulpmiddel voor wetenschapscommunicatie en wetenschapsbetrokkenheid."

"De mogelijkheid om ons onderzoek met de wereld te delen is altijd een belangrijke pijler van ons werk geweest. Het delen van de Project Discovery-dataset zonder beperkingen voor iedereen is een belangrijk mijlpaalmoment voor ons team", zegt Jerome Waldispuhl, universitair hoofddocent computerwetenschappen aan de McGill University. "Met deze gegevens kunnen onderzoekers over de hele wereld hun eigen algoritmen ontwikkelen en ontdekkingen doen die normaal buiten bereik zouden blijven. CCP Games en MMOS hebben een tool gemaakt die de hele wetenschappelijke gemeenschap vooruit stuwt."

"Flowcytometrie-onderzoek bestaat al tientallen jaren, maar was altijd een tijdrovend proces, waardoor de toepassingen beperkt waren", zegt Ryan Brinkman, VP & Research Director bij Dotmatics Inc. en emeritus hoogleraar medische genetica aan de Universiteit van British Columbia."Project Discovery heeft ons in staat gesteld het volledige potentieel van flowcytometrie-onderzoek aan te boren, door algoritmen te trainen die ons helpen complexe patronen in celgedrag te identificeren die anders onopgemerkt zouden blijven.We hebben nog maar een tipje van de sluier opgelicht en de volgende fase van Project Discovery zal onze horizon alleen maar verbreden."

Wil je meer weten over dit project. Ga dan naar https://www.eveonline.com/discovery.

0 reacties op "De vierde fase van Project Discovery voor EVE Online is aangekondigd"