hotness 0
News

EA wil Star Wars-games maken naar het Batman Arkham-model

Gepost door

Voor de opkomende Star Wars-games laat EA zich inspireren door de aanpak van Warner Bros. met de Batman Arkham-reeks. Dat heeft EA bekendgemaakt. Concreet betekent dit dat de games niet op een bepaalde film gebaseerd zullen zijn, maar wel zullen passen binnen het universum van de IP.

Wie dacht in de Star Wars-games van EA de avonturen van zijn favoriete filmhelden te kunnen naspelen, is eraan voor de moeite. Waar EA op mikt, is mogelijks nog beter. Het is namelijk de bedoeling om spelen te maken die aansluiten op het Star Wars-universum en die een nog nooit gezien verhaal vertellen.

EA haalt de inspiratie voor deze aanpak bij Warner Bros. en de Batman Arkham-reeks. De CEO van EA, Andrew Wilson, vertelde daarover aan Fortune Tech:

Warner Bros. heeft met zijn Batman-games de essentie van deze superheld en zijn wereld genomen, en daar een nieuwe interactieve game-ervaring van gemaakt. Deze spelen zijn niet gebaseerd op een film of comic, maar sluiten hier qua verhaal en ervaring perfect op aan. We proberen hetzelfde te doen met onze aankomende Star Wars-games.

In mei vorig verkreeg EA een tienjarige licentie op de Star Wars IP. DICE, de ontwikkelaar achter Battlefield, is momenteel bezig met een nieuwe Star Wars: Battlefront.

0 reacties op "EA wil Star Wars-games maken naar het Batman Arkham-model"