hotness 0
News

FIFA 22 komt in oktober, tilt voetbal naar een nieuw niveau

Gepost door

Toen we gisteren ons nieuwsbericht schreven over de cover van FIFA 22, waarop voor het tweede jaar op rij Kylian Mbappè mag sieren, was het je misschien al opgevallen dat HyperMotion Technology op het doosje prijkte. Maar wat is dat?

Het antwoord daarop kregen we vandaag met de officiële reveal van EA's nieuwste footie. HyperMotion is de volgende stap in motion capturing, waarbij miljoenen frames van match captures worden gecombineerd met een machine learning algorithm om een resultaat te bewerkstelligen die volgens het persbericht de ervaring moet transformeren.

“FIFA 22 biedt miljoenen fans overal ter wereld de kans om op een ongeëvenaarde manier interactie te hebben met de sport waar ze van houden,” zei Nick Wlodyka, GM EA SPORTS FIFA. “Elke speler ervaart FIFA op zijn eigen manier, maar de gameplay op het veld is een constante factor voor iedereen, dus zijn we zeer verheugd dat we een nieuwe innovatie op dit gebied kunnen aanbieden. HyperMotion brengt dat naar een nog hoger niveau op next-gen consoles en Stadia en verandert volledig hoe de game aanvoelt”.

Die laatste zin is iets wat in de communicatie die GameQuarter heeft mogen ontvangen blijft terugkomen: next-gen consoles en Stadia. Dit doet vermoeden dat PC, PlayStation 4 en Xbox One de techniek niet zullen ondersteunen. Van de laatste twee valt iets te zeggen, daar ze behoorlijk oud zijn en dergelijke ontwikkelingen bij cross-platform niet altijd aankunnen. Maar dat ook PC buiten de boot valt is vreemd.

HyperMotion is overigens niet de enige vernieuwing die FIFA 22 introduceert. ''Fans kunnen meer consistentie en te onderscheiden persoonlijkheden tussen de doelpalen verwachten met een complete vernieuwing van het keeper-systeem, een volledig nieuwe Create a Club-ervaring in Career Mode, opnieuw geconfigureerde gameplay in VOLTA FOOTBALL, en de introductie van FIFA Ultimate Team Heroes, compleet nieuwe items die verhalen van cultspelers en publiekslievelingen vertegenwoordigen,'' aldus het persbericht.

FIFA 22 zal op 1 oktober naar Steam, Origin, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en Google Stadia komen.

           

0 reacties op "FIFA 22 komt in oktober, tilt voetbal naar een nieuw niveau"