hotness 0
News

FIFA Mobile krijgt complete make-over

Gepost door

Zes jaar na diens oorspronkelijke release krijgt de mobiele versie van FIFA een forse update die het spel volledig op de schop neemt. Volgens EA is het spel hierdoor ''gereed voor jarenlang live service.''

Wie kijkt naar wat de update allemaal doet, zal kunnen beamen dat deze grote woorden niet zonder fundering zijn. Veel gevraagde features worden toegevoegd, er verschijnen tal van Quality of Life-updates en de gameplay en audiovisuele aspecten worden compleet vernieuwd.

“Vandaag begint de toekomst voor FIFA Mobile, waarbij tientallen miljoenen spelers wereldwijd een echte revolutionaire voetbalervaring krijgen met de flexibiliteit om op enorm veel generaties van apparaten te genieten van het spel***,” aldus Lawrence Koh, hoofd van EA SPORTS FIFA Mobile. “Dit is een fenomenale krachtsinspanning geweest van onze studio's in EA China en EA Vancouver die FIFA Mobile nog meer bevestigen als de plek waar voetbalfans samenkomen en strijden, ongeacht waar ze zijn. We zijn ontzettend blij om zowel ervaren spelers als een nieuwe generatie van spelers te zien samenkomen voor de komende jaren.''

De engine die onder de motorkap van FIFA Mobile zit, is compleet vernieuwd. Hierdoor kan op dezelfde hardware een beter resultaat worden bereikt, met meer details op je scherm dan eerder mogelijk was. Natuurlijk is dat niet op elk apparaat mogelijk en dus moeten spelers met smart devices van de nieuwere generaties zelf naar de instellingen gaan om op 60FPS te kunnen spelen met deze verbeterde pracht en praal. Daar kunnen ze ook toegankelijkheidsopties vinden, waardoor bijvoorbeeld mensen met oogproblemen of kleurenblindheid het spel beter kunnen ervaren.

Tegelijktijd kun je nu ook ten alle tijden wisselen tussen vier camera's om je het beste overzicht te geven voor de situatie. Hier komen nog extra standpunten bij tijdens doeltrappen, vrije trappen, hoekschoppen, strafschoppen en herhalingen. Dit kun je overigens ook goed misbruiken om de nieuwe stadions die worden toegevoegd eens goed te bekijken gedurende de verschillende weersomstandigheden.

“Deze grote update van FIFA Mobile is al jaren in de maak,” zei Jace Yang, General Manager van EA China. “We hebben naar feedback geluisterd van spelers over de hele wereld, wat heeft geleid tot nieuwe kenmerken en verbeteringen van de gameplay-ervaring. Dat heeft ons geholpen om een van de meest meeslepende en authentieke voetbalervaringen op mobiele apparaten toe nu toe te maken.”

Spelers hebben er jaren om gevraagd, maar nu is het dan toch: commentaar gedurende de wedstrijd. Op consoles is dit standaard, maar wie de game in zijn broekzak mee wou nemen moest de stilte tijdens een match op de koop toe nemen. Niet langer! Je kunt nu in het Engels, Spaans, LATAM Spaans, Braziliaans-Portugees, Russisch, Italiaans, Duits, Nederlands, Arabisch, Mandarijn en Japans commentaar krijgen en dat is naast de nieuwe geluiden die je gaat horen zoals nieuw thuisgezang, omroepers en kreten van spelers.

Een andere plek waar de beperkingen van een draagbare FIFA zich lieten zien, was bij teammanagement. Daar is echter ook flink aan gesleuteld, waardoor spelers veel meer controle zouden moeten krijgen tijdens een match. Daarbij zijn nieuwe stats toegevoegd om je keuzes weloverwogen te kunnen nemen en als winnaar uit de bus te komen.

0 reacties op "FIFA Mobile krijgt complete make-over"