hotness 201
Game Master Worlds Cover
News

Game Master Worlds brengt een beetje Belgische trots naar de Dungeons & Dragons community

Ontmoet ze op FACTS of steun ze op Discord

Gepost door

Als een website over videogames schrijven we voornamelijk over dat medium. Maar zoals je allicht al eens vaker hebt gezien, zijn we niet bang om uit te breiden naar verwante media als films en bordspellen, mits die een connectie hebben met ons favoriete tijdsverdrijf. Dungeons & Dragons voldoet moeiteloos aan die voorwaarde en is dankzij Baldur's Gate 3 ook nog extra actueel voor onze Belgische lezers. Larian is echter niet het enige bedrijf dat iets met D&D doet in het land.

Game Master Worlds, een bedrijf bestaande uit drie enthousiaste spelers van de tabletop RPG, is bijvoorbeeld recent aan populariteit aan het winnen in de D&D community. Dit dankzij een project waar ze aan werken; een boek genaamd Worlds at a Glance: Towns & Villages. Hiermee kunnen Dungeons Masters in een mum van tijd locaties, nederzettingen en karakters uit hun mouw schudden, inclusief een gedetailleerde achtergrond en setting. Wel zo fijn als je party weer eens compleet iets anders besluit te doen dan wat je had verwacht.

“Voor spelers van Dungeons & Dragons bestaan er al veel hulpmiddelen en boeken, maar spelmeesters bleven altijd een beetje op hun honger zitten. Het boek is daarom ontstaan om het improviseren een pak minder intimiderend te maken en de sessies vlotter te kunnen laten verlopen”, zegt Nathan Horn, oprichter van Game Master Worlds.

“We zien dat er al enorm veel interesse is in het boek, zoals blijkt uit de zesduizend geïnteresseerden op Kickstarter en onze online community die sinds november 2023 erg snel aan het groeien is”, voegt business partner Shiu Yang Tang toe.

Met de Kickstarter waar men naar refereert, hoopt men minimaal € 10.000,- op te halen en deze staat gepland om op 30 april live te gaan. Dat kun je in je agenda zetten, maar je kunt jezelf natuurlijk ook inschrijven via de pagina zelf. Zo krijg je op het moment dat het daadwerkelijk zover is een berichtje om je te herinneren. Of je geeft jezelf een voorsprong door op de website van Game Master Worlds je e-mailadres achter te laten. Je kunt jezelf dan inschrijven als Legendary Looter en krijgt voor € 1,- een deck met shop cards. Deze kun je ook krijgen via de Kickstarter, maar dan moet je er € 15,- voor neerleggen. Daar kun je vele betere dingen mee doen, zoals naar FACTS gaan!

De lente-editie van de beurs is rond deze tijd volgende week in volle gang en zal een podium geven aan Game Master Worlds. Op D84 in de Fanclub Area krijgen de heren maar liefst 40m² tot hun beschikking om geïnteresseerden te verwelkomen én ze een voorproefje te geven middels een Choose Your Own Adventure demo.

Floor Plan Facts Lente

0 reacties op "Game Master Worlds brengt een beetje Belgische trots naar de Dungeons & Dragons community"