hotness 11
Hellblade 2 Cover
News

Gamers vrezen voor de toekomst van Ninja Theory

Is dit de volgende studio die Microsoft laat vallen?

Gepost door

In minder dan twee weken tijd verschijnt Senua's Saga: Hellblade II op Xbox en PC. Was je dat vergeten? Maak je niet druk, je bent echt niet de enige. Promotie rondom de volgende grote Microsoft release is immers vrijwel niet bestaand, hetgeen gamers doet vrezen voor de toekomst van ontwikkelaar Ninja Theory.

Die vrees komt, uiteraard, vanwege het nieuws dat Microsoft na een eerdere ontslagronde begin dit jaar heeft besloten vier studio's van diens Bethesda-tak te sluiten. Met name de sluiting van Tango Gameworks, welke Ghostwire: Tokyo en Hi-Fi RUSH produceerde, kwam als donderslag bij heldere hemel en de interne communicatie die nadien uitlekte, deed weinig om de gemoederen te bedaren. Fans van ontwikkelaar Ninja Theory, eveneens een ontwikkelaar die door Microsoft werd opgekocht, trokken daarom naar X, waar de studio nu trending is.

Of die angsten daadwerkelijk gegrond zijn, is natuurlijk discutabel, maar ook zeer begrijpelijk. Xbox heeft zich recent niet bepaald van zijn beste kant laten zien als werkgever en de grote klapper waar het al jaren op hoopt, lijkt uit te blijven, met titels als Starfield, Halo: Infinite en Redfall die niet zo goed presteerden als gehoopt. Al was Hi-Fi RUSH ironisch genoeg een gigantisch succes.

Of de social media-zorgen geadresseerd zullen worden, is eveneens zeer twijfelachtig. Het mag dan wel trending zijn, maar niet wereldwijd. Daarnaast lijkt Microsoft nog altijd van plan zijn eigen koers te varen, zelfs als iedereen vanaf de wal aan het roepen is.

0 reacties op "Gamers vrezen voor de toekomst van Ninja Theory"