gamescom gaat toch weer volledig digitaal

Toen de organisatie achter gamescom in maart liet weten dat gamescom 2021 door zou gaan met een combinatie van fysieke en digitale activiteiten, was de verbazing groot. Het einde van de coronapandemie lijkt immers nog niet direct in zicht.

De Koelnmesse en German Games Industry Association moeten nu ook toevoegen dat ze allicht wat hard van stapel zijn gelopen en hebben daarom middels een nieuw bericht laten weten het deel op locatie volledig geschrapt te hebben. Daarom zal gamescom voor het tweede jaar op rij volledig digitaal plaatsvinden.

"Ondanks dat het hybride concept goed werd ontvangen door onze partners, moesten we erkennen dat Gamescom nog te vroeg komt voor veel bedrijven in de industrie om betrouwbare plannen te maken", aldus Oliver Frese, COO van Koelmesse. "Maar Ă©Ă©n ding is duidelijk: iedereen heeft nu de mogelijkheid nodig om betrouwbare plannen te maken. Daarom gaan we dit jaar wederom voor een volledig digitale Gamescom. Met voldoende tijd kunnen we gamers eind augustus een nog sterker online evenement bieden."

Met deze wijziging is ook een nieuw schema vrijgegeven. De show is met twee dagen ingekort en zal daarom nog maar van 25 tot 27 augustus lopen. Het hoofdevenement daarvan, Gamescom: Opening Night Live, zal op de eerste dag worden uitgezonden.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner