hotness 118
iRacing
News

iRacing en Original Fire Games werken samen aan een nieuwe racegame

De game zal stukken minder realistisch zijn dan iRacing

Gepost door

iRacing en Original Fire Games zijn een samenwerking aangegaan voor het ontwikkelen van iRacing Arcade. Er wordt verwacht dat de game in 2025 uit zal komen, hoewel er op dit moment nog geen gameplay beelden van zijn en eigenlijk ook nog geen informatie over bekend is. Original Fire Games is vooral bekend van circuit superstars: een isometrische arcade racer.

De ontwikkeling van deze nieuwe game wordt volledig geleid door Original Fire Games en iRacing zal ondersteuning leveren door te helpen bij het design en door technologie te delen. De game krijgt een career mode en diverse andere manieren om te spelen. Meer is er over de game niet bekend, dus helaas ook geen afbeeldingen of een eventuele trailer.

"iRacing is al lange tijd geïnteresseerd in uitbreiding naar andere niches in de racegamemarkt, en we zijn blij dat we dat kunnen doen met Original Fire Games", zegt iRacing president Tony Gardner. "We hebben veel respect voor wat ze hebben gedaan met Circuit Superstars, want veel van onze teamleden hebben het spel gespeeld en vonden het geweldig. Hun bestaande game is leuk, van hoge kwaliteit en het rijgedrag is geweldig, drie van de dingen waar we op staan in al onze games. Samenwerken met hen is de perfecte kans voor ons om deze ruimte te betreden met een sterke basis waarop we kunnen voortbouwen. Games als deze kweken nieuwe racefanaten die uiteindelijk de volgende generatie simracers worden en de toekomstige spelersbasis voor onze simulaties. We kunnen niet wachten tot spelers dit gloednieuwe eindproduct in handen krijgen."

"Original Fire Games is erg enthousiast over de samenwerking met iRacing om motorsportfans een nieuwe game in 2025 te bieden", zegt Carolina Mastretta, medeoprichter en studiodirecteur bij Original Fire Games. "Wat we hebben gemaakt met Circuit Superstars heeft ons laten zien dat er een honger is naar arcade-achtige race-ervaringen die trouw zijn aan de motorsport. Als marktleider op het gebied van sim racen voor bijna twee decennia, heeft iRacing talent, expertise en technologie die ons kunnen helpen het potentieel van de basis die we tot nu toe hebben gebouwd te katalyseren. iRacing heeft zich met succes gewaagd aan nieuwe racegenres en zij herkenden het potentieel van onze debuuttitel. Dit samengaan van onze twee bedrijven biedt een fantastische kans om onze beste game ooit te maken."

0 reacties op "iRacing en Original Fire Games werken samen aan een nieuwe racegame"