hotness 0
ARK: Survival Ascended Cover
News

Je kunt nu ook mods kopen in ARK: Survival Ascended

Je kunt er wat van vinden

Gepost door

Per direct hebben Studio Wildcard en Overwolf een nieuwe feature onthuld voor ARK: Survival Ascended, de verbeterde versie van ARK: Survival Evolved. Namelijk de mogelijkheid om mods te kopen op consoles.

Deze zogenaamde Premium Mods zijn forse uitbreidingen op het spel, welke dingen als game modes tot aan volledig nieuwe avonturen gebaseerd op de populaire survival-titel zijn. Op PC zijn deze al sinds jaar en dag onderdeel van de ervaring, maar ondanks dat het in verleden werd benoemd door Microsoft en Bethesda, hebben we er nog niet echt veel mee zien gebeuren op consoles. Tot nu.

Om te beginnen zijn er negen mods toegevoegd aan het spel, welke kunnen worden gekocht voor een prijs van tussen de $2 en $10, waarvan 50% naar de maker gaat bij elke aankoop. Deze zijn reeds beschikbaar op Xbox en zitten nog in de pijplijn op PlayStation 5. Je kunt ze zien in onderstaande trailer.

''Ervaren game-ontwikkelaars kunnen de bestaande ARK infrastructuur gebruiken als ene basis, hetgeen ze toestaat om zich te focussen op het maken van inventieve gameplay en meeslepende verhalen met Unreal Engine 5. Verder kunnen ze via ARK: Survival Ascended's mod deployment pipeline hun creaties naadloos testen op consoles zonder gespecialiseerde devkits nodig te hebben. Deze gestroomlijnde aanpak neemt veel van de traditionele barrières weg van console content creation waardoor die wordt geopend voor kleinere developers en hobby creators,'' schrijft Studio Wildcards Co-Creative Director Jeremy Stieglitz.

''UGC (User Generated Content) wordt een van de grootste groeimarkten in de industrie. Door dit initiatief breidt Overwolf uit naar een nieuwe creator-categorie: game studios. Deze zet valt samen met onze grotere visie voor UGC, waarbij games content platformen worden en studios evolueren met deze creators op deze platformen,'' vervolgt Overwolf CEO Uri Marchland.

0 reacties op "Je kunt nu ook mods kopen in ARK: Survival Ascended"