hotness 11
Legacy of Kain: The Dead Shall Rise
News

Legacy of Kain maakt een comeback

Helaas niet middels een videogame

Gepost door

Toen Square Enix voor 300 miljoen dollar een groot deels van diens portfolio van de hand deed, was dit zowel goed als slecht nieuws. Enerzijds heeft de nieuwe eigenaar, Embracer Group, er een handje van om IP's onbenut te laten en studio's te sluiten, maar anderzijds gaf het hoop dat oude IP's allicht toch nieuw leven zouden zien. Vooral The Legacy of Kain werd hierbij regelmatig genoemd.

Ter ere van de serie zijn 25ste verjaardag gaat die nieuwe content er inderdaad komen, al is het geen videogame. In plaats daarvan hebben Crystal Dynamics en Bit Bot Media aangekondigd een prequel in de vorm van een graphic novel in de planning te hebben staan.

Geschreven door Joshua Viola en Angie Hodapp, en met art van Juan Samu, Jeremiah Lambert, Dave Rapoza, Aaron Lovett, Jonny Bush en Ninja Jo, zijn in ieder geval geen kosten of moeite gespaard om deze comeback van Kain een succes te maken. Zelfs Daniel Cabuco, concept artist voor de twee Soul Reaver games en de Art Director voor Defiance keert terug om wat tekeningen af te leveren.

The Dead Shall Rise, zoals de novel zal gaan heten, verkent het verleden van Raziel, vóór hij onder de vlag van Kain kwam. Een tijd toen hij nog een menselijke Sarafan-krijger was, die oog in oog komt te staan met een vampier die banden heeft met zowel hem als zijn toekomstige meester. Dit verhaal bouwt voort op de bestaande canon, maar geeft ook antwoorden op vragen waar fans al jaren mee zitten, doordat het mag werken met materiaal die Crystal Dynamics al jaren op de plank had liggen hiervoor.

''Raziels verhaal dekt eeuwen en biedt veel materiaal om te verkennen,'' zegt Viola. Legacy of Kain: Soul Reaver - The Dead Shall Rise vult niet enkel gaten op, maar diept diens karakter uit op verrassende wijze en onthult hiermee wat Raziel heeft gevormd tot de hem die we kennen en waar we van houden. We hebben een hoop verrassingen in petto buiten de graphic novel die fans omver zullen blazen.''

''Het was belangrijk voor Josh en mijzelf om, na twintig jaar, de juiste tijd en plek te vinden om opnieuw tot deze wereld toe te treden,'' vervolgt Hodapp. ''We willen nieuwe verhalen over deze karakters vinden die natuurlijk voelen ten opzichte van de originele canon; verhalen die fans van de games van het eerste uur op zullen winden met genoeg herkenbare elementen, terwijl we ook nieuwe fans uitnodigen om mee te doen. Met dat in het achterhoofd en met de aanwijzingen van Crystal Dynamics om nieuwe karakters te introduceren, terwijl we de focus van het verhaal op de bekende cast houden, hebben Josh en ik Raziels verleden verkend. Specifiek zijn menselijke verleden en de genesis van zijn vleugels voor Kain hem in de Abyss gooide.''

The Legacy of Kain: Soul Reaver - The Dead Shall Rise komt later dit jaar naar Kickstarter, maar je kunt je nu al abonneren om tegen die tijd verwittigd te worden. Overigens kan dat ook via BackerKit, waardoor je te zijner tijd ook een officieel stukje artwork gratis en voor niets krijgt.

Legacy of Kain: The Dead Shall Rise

0 reacties op "Legacy of Kain maakt een comeback"