hotness 0
News

MW3 kan geen wapens in DLC stoppen wegens beperking consoles

Gepost door

 In navolging van de recente DLC release voor BF3 die opnieuw nieuwe wapens naar de multiplayer van het spel bracht, vragen fans van Call of Duty: Modern Warfare 3 waarom er geen dergelijke DLC voor hun favoriete spel bestaat. De reden ligt bij de consoles zelf, althans dat is wat Mark Rubin van Infinity Ward liet weten.

Volgens Mark hebben de huidige generatie consoles slechts 512MB aan RAM geheugen om mee te werken. Telkens een wapen in het spel gestopt wordt moeten er naast het 3D model ook textures, animations en geluiden in het geheugen geladen kunnen worden. Op dit moment wordt zowat het volledige geheugen gebruikt en kunnen dus geen nieuwe wapens bij een DLC pakket gevoegd worden.

De reden dat de makers van Battlefield 3, die dezelfde beperkingen hebben op consoles, wél nieuwe wapens in het spel kunnen steken zal dus aan de efficiëntie van de engine op de achtergrond. Mark Rubin heeft echter beloofd de zaak te onderzoeken en liet ondertussen ook weten dat hij liever extra wapens gratis toevoegt dan er geld voor de vragen zoals bij Battlefield het geval is.

0 reacties op "MW3 kan geen wapens in DLC stoppen wegens beperking consoles"