hotness 14
Matt Booty Cover
News

Na sluiten Tango GameWorks zegt Microsoft meer games als Hi-Fi RUSH nodig te hebben

How...just how...

Gepost door

Het lijkt erop dat het bij Microsoft intern meer rommelt dan oorspronkelijk gedacht. Nadat eerder deze week al werd onthuld dat vier studio's van Bethesda de deuren moeten sluiten, heeft Xbox Game Studios-hoofd Matt Booty in een town hall meeting gesproken over de toekomst. En die is...ironisch...

In de meeting in kwestie werd immers gezegd dat Xbox in de toekomst ''kleinere games nodig heeft die ons prestige en prijzen geven''. Dit is niet enkel een hele andere toon dat de AAA-bombarie die het al sinds het Xbox 360-tijdperk spuwt, maar ook een een onaangename verrassing voor eenieder die luisterde. Immers was een van de gesloten studio's Tango Gameworks, de ontwikkelaar van Hi-Fi RUSH, een game die exact dit was: een game met een kleinere schaal en budget, welke prijzen binnen wist te halen bij The Game Awards, Game Developers Choice en de BAFTA's, en welke naar het schijnt miljoenen exemplaren wist te verkopen.

Ik zeg naar het schijnt, want exacte cijfers over hoe de titel van Tango het gedaan heeft, heeft Microsoft nooit gegeven. Aaron Greenberg, Vice-President van Xbox Games Marketing, heeft echter op X te kennen gegeven dat ''Hi-Fi RUSH een hit was op elk front''. Dus dat Booty nu verklaart dat het meer Hi-Fi RUSHes wilt, vlak nadat het de studio achter Hi-Fi RUSH sluit, is zuur en onverklaarbaar.

De sluiting van Tango is ook niet verenigbaar met eerdere uitspraken van Microsoft met betrekking tot de Japanse markt. Het bedrijf faalt hier jaar in jaar uit om voet aan de grond te krijgen en had zich gericht op het ronselen van Japanse exclusives om spelers over de schreef te trekken. Tango was echter het enige Japanse team dat het in-house had. Natuurlijk kan het samenwerkingen aangaan met een Square Enix of Capcom om op deze manier exclusives te bemachtigen, maar desondanks is de keus in de ogen van velen dubieus. Het zal dus interessant zijn om te zien welke koers Xbox in de toekomst zal varen.

0 reacties op "Na sluiten Tango GameWorks zegt Microsoft meer games als Hi-Fi RUSH nodig te hebben"