hotness 0
news

Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition viert 26 jaar TCG

Gepost door
op

Wie heeft ze niet ooit verzameld? De kaarten van de Pokémon Trading Card Game. Ooit hadden de series namen als Basic, Jungle en Fossil, maar nu die series zo ongeveer elke drie maanden verschijnen, krijgen we namen als Brilliant Stars, Battle Styles en Astral Radiance.

Maar ongeacht hoe simpel of complex de naam is, in de basis blijven Pokémon-kaarten hetzelfde, inclusief het plaatje wat de wezens weergeeft. En in een speciale Online Exhibition kijkt The Pokémon Company terug op de duizenden stukken artwork die daarvoor gemaakt zijn.

Deze online tentoonstelling zal in tien talen verschijnen en verdeeld worden in drie thema's: Life, History en Artist. Life focust zich op afbeeldingen die laten zien hoe Pokémon leven. History kijkt naar de geschiedenis van de kaarten, beginnende bij de eerste set van al die jaren geleden. Artist focust zich op de bijzonderste stukken artwork en sorteert ze op zij die ze gemaakt hebben.

Vijftig van die artiesten zullen ook spreken over een van de kaarten die ze ontworpen hebben, zoals het proces wat eraan vooraf ging. Tenslotte zal de Japanse illustrator Takumi Wada drie nieuwe kaarten onthullen, die speciaal voor dit evenement gemaakt zijn. De eerste wordt op 23 augusts onthuld, terwijl de tweede en derde volgen op 7 en 22 september.

"Het tekenen van illustraties voor de langlopende Pokémon TCG brengt behoorlijk wat druk met zich mee. Maar ik vind het een grote eer om een kijkje te kunnen geven in het leven en de wereld van de Pokémon", aldus de heer Wada, die met name artwork heeft ontworpen voor het Nintendo Wii- en Nintendo Switch-spel The Legend of Zelda: Skyward Sword en het Nintendo Wii U- en Nintendo Switch-spel The Legend of Zelda: Breath of the Wild. "Ik zou het geweldig vinden als mijn illustraties je een klein beetje dichter bij de Pokémon brengen."

0 reacties op "Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition viert 26 jaar TCG"