hotness 0
News

Quake maakt een glorieuze terugkeer

Gepost door

Lang voordat we nog maar gehoord hadden van Call of Duty, Halo of Battlefield was Quake dé koning van het FPS-genre. Maar met elk jaar dat voorbij ging, raakte de franchise steeds meer in vergetelheid, iets waar een free-to-play van enkele jaren geleden nauwelijks verandering in bracht.

Quakecon 2021 doet echter diens naam eer aan en kondigde een nieuwe...oude...Quake aan. De originele Quake om precies te zijn, maar dan beter dan ooit. Verwacht geen volledige remake, maar een klassieker die met op veel fronten is bijgeschaafd om beter mee te kunnen vandaag de dag. Dit doen het dankzij 4K- en breedbeeldondersteuning, verbeterde modellen, dynamische en kleurenbliksem, anti-aliasing, scherptediepte, en de originele soundtrack en themasong van Trent Reznor.

Quake leefde natuurlijk van diens multiplayer en die keert ook terug in deze re-release. Je kunt zowel off- als online en zowel met als tegen elkaar spelen voor zowel een moderne als nostalgische ervaring. Een ervaring die alle extra's van vroeger bevat met de expansions, maar daar ook op voortbouwt met een gloednieuwe uitbreidingen en mods die je makkelijk kunt downloaden. En alsof dat nog niet genoeg is, volgt spoedig een patch die 4K / 120FPS mogelijk maakt op PlayStation 5 en Xbox Series X.

Hieronder kun je de reveal trailer zien en het gehele panel rondom Quake op Quakecon 2021.

                       

0 reacties op "Quake maakt een glorieuze terugkeer"