hotness 13
SEGA Cover
News

SEGA boerde niet zo lekker tijdens de feestdagen

2024 is echter veelbelovend

Gepost door

Zelfs als de focus er niet meer zo erg op ligt als pakweg tien jaar geleden, zijn de feestdagen een belangrijk moment voor uitgevers van videogames. In 2023 vielen die echter tegen voor SEGA.

De drie games die het in die periode uitbracht, Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, Persona 5: Tactica en Sonic Superstars, wisten niet genoeg op te brengen om echt potten te breken bij de Japanse uitgever. Enerzijds was dit te verwachten, daar de eerste twee spin-offs zijn en de derde direct moest concurreren met het geweldige Super Mario Bros. Wonder, dat in dezelfde week verscheen, maar zelfs met dat in acht genomen had het bedrijf op meer gehoopt.

Het verslag waarin dit wordt gerapporteerd, wijt de tegenvallende verkopen aan de verslechterde economische situatie, met onder andere enorme inflatie en de nasleep van de coronacrisis. Hun verwachtingen voor 2024 heeft het daarom naar onderen bijgesteld, zowel op het gebied van verkoopcijfers als omzet. Allicht onterecht. Het jaar is immers nog maar net begonnen, maar met Persona 3: Reload en Like a Dragon: Infinite Wealth heeft SEGA twee van de grootste releases van dit voorjaar te pakken, die bovendien beide records voor de franchise hebben gebroken. Hopelijk voor SEGA doen hun minimaal zes andere releases dit jaar, Crazy Taxi, Jet Set Radio, Streets of Rage, Sonic X Shadow: Generations, Metaphor: ReFantazio en Unicorn Overlord, het net zo goed

0 reacties op "SEGA boerde niet zo lekker tijdens de feestdagen"