hotness 0
News

Stack Up haalde in 2021 meer dan $1,000,000 binnen

Gepost door

Stack Up, een Amerikaans goed doel dat veteranen helpt door middel van de bewezen therapeutische effecten van videogames, heeft in 2021 voor het eerst de magische grens van 1 miljoen dollar doorbroken. Dit maakte een woordvoerder zojuist bekend.

Om precies te zijn werd $1,204,343 opgehaald, waarmee het record van 2020 ($942,038) werd gebroken. Hiervan werd $801,000 opgehaald door streamers op Twitch en Facebook Gaming. Nog eens $50,000 kwam van het Call to Arms Live event op het Veterans Day weekend.

Het idee van Stack Up is dat veel veteranen kampen met mentale klachten nadat ze terugkeren naar huis. Hierdoor doen velen zichzelf wat aan, iets wat versterkt wordt door vaak zelfgekozen isolatie van de maatschappij. Stack Up heeft daarom STOP (Stack Up Overwatch Program) opgericht, waarmee ze een oogje in het zeil houden en 24 uur per dag een crisisteam paraat hebben staan om te helpen met klachten als depressie, PTSD en stress.

Om die klachten preventief te verlichten, neemt de organisatie veteranen mee naar evenementen en voorziet het ze van entertainment. Videogames zijn hier een essentieel onderdeel van, daar ze afleiden, zorgen voor interactie met anderen op gecontroleerde wijze en rust kunnen geven. Tevens kunnen ze zo nieuwe banden maken, waarmee ze uit hun isolement worden getrokken.

''Het is makkelijk om geldinzameling bij te houden en we zijn trots op onze cijfers, maar we mogen niet vergeten dat dit draait om de mensen die we helpen. Ons Overwatch Program alleen al heeft 4300 interacties met veteranen in nood gehad, bijna drie keer zoveel als in 2020. We hadden niet kunnen komen waar we nu zijn zonder ons geweldige team, evenals de ongelofelijke fans die geloven in wat we doen voor veteranen en jaar na jaar doneren. Maar als je denkt dat dit goed nieuws is, wacht dan op wat we in petto hebben voor 2022 met onze nieuw initiatief, met de codenaam PLALANX Project,'' vertelt Executive Director Stephen Machuga.

 

0 reacties op "Stack Up haalde in 2021 meer dan $1,000,000 binnen"