hotness 0
Age of Empires: Mobile Cover
News

We krijgen eindelijk meer te zien van Age of Empires: Mobile

Grootse campaigns op een klein scherm

Gepost door

We wisten al enige tijd dat een mobiele spin-off van de Age of Empires-serie eraan zat te komen, maar ondanks dat werd er nog maar weinig van het spel getoond behalve enkele afbeeldingen op de App en Play Stores. Xbox, World's Edge en Timi Studio Group hebben ons echter nu niet getrakteerd op één, maar twéé trailers.

De eerste van deze trailers laat kort wat gameplay zien en toont dat Age of Empires Mobile op het eerste gezicht niet onderdoet voor de grotere delen die Microsoft intern heeft geproduceerd. De kenmerkende snelle combat en verschillende beschavingen met historische figuren als leiders zijn aanwezig en ook multiplayer komt mee in zowel 1v1 als grotere matches tussen spelers wereldwijd.

Trailer twee toont eveneens snippets van gameplay, maar laat daarbij developers aan het woord om context te bieden en ons, als het even meezit, lekker te maken voor het spel. Daarin wordt echter niet alles gezegd wat ze kwijt wilde, zo blijkt uit een verklaring van Senior Director of Production Earnest Yuen: ''We zijn opgewonden dat nog meer spelers wereldwijd de magie van Age of Empires kunnen ervaren met de opkomende lancering van Age of Empires Mobile. Door World's Edge's ervaring en erfgoed met strategy games te combineren met TiMi's excellentie in mobile gaming, bouwen we een gloednieuwe manier voor spelers wereldwijd om zich bij het Age of Empires-universum te voegen.''

''We groeiden al Age of Empires spelend op onze PC's op en geloven dat we een nieuwe, maar gelijkaardig opwindende ervaring voor mobiele spelers kunnen bieden met Age of Empires Mobile,'' vervolgt Brayden Fan, General Manager bij Timi Studio Group. ''Spelers van over de hele wereld kunnen massieve koninkrijken bouwen, bondgenoten sluiten en tegen elkaar vechten om te bewijzen wie de beste is.''

Age of Empires Mobile zal verschijnen op zowel iOS als Android en is op beide platformen nu te pre-reserveren. Door dit te doen, kun je worden uitgenodigd voor Playtests die vooruitlopen op de geplande launch ergens dit jaar. Daarover zijn officieel nog geen uitspraken gedaan, maar op de iOS-pagina heeft men het over 19 augustus, al kan dit een placeholder zijn. De tijd zal het moeten leren.

0 reacties op "We krijgen eindelijk meer te zien van Age of Empires: Mobile"