We weten plotseling heel wat meer over Final Fantasy XIV's Endwalker

Dat we gedurende het Digital Fan Festival 2021 van Square Enix meer zouden horen over Final Fantasy XIV: A Realm Reborns Endwalker uitbreiding was natuurlijk een inkoppertje. De MMORPG is een van de grootste inkomstenbronnen van de ontwikkelaar en heeft een zeer fanatieke community, ook op onze Discord. Maar zelfs zij hadden niet durven dromen over de stortvloed aan informatie die over ons heen kwam.

Laten we beginnen met het letterlijke begin: een langere versie van een cinematic die we eerder al eens zagen. Deze bijna zes minuten lange video toont hoe verschillende facties omgaan met de onheilspellende tekenen van wat gaat komen, begeleidt door een nieuw lied van Masayoshi Soken en gezongen door Architects vocalist Sam Carter.

Laat het vage release window aan het eind van de trailer je trouwens niet teleurstellen, want ook de release date is onthuld. Endwalker zal op 23 november dit jaar verschijnen.

           

Een nieuwe uitbreiding kan natuurlijk niet zonder nieuwe klassen en / of rassen. En ook wat dat betreft hebben we meer mogen zien. We wisten natuurlijk al dat de Sage zou worden ge├»ntroduceerd, maar om bij het thema van licht en duisternis te blijven, is de tweede klasse een stuk minder...gezegend. De Reaper gebruikt een zeis en demonische avatar om vijanden van dichterbij aan stukjes te hakken. Dit kan je dit najaar voor het eerst doen met het nieuwe ras dat tegelijkertijd wordt toegevoegd: de mannelijke Viera. 

                       

Mocht je nou benieuwd zijn waar je jouw kersverse Viera Reaper mee op sleeptouw kunt nemen, dan hebben we ook daarop antwoord! In het evenement werden maar liefst zes trailer getoond van gebieden die je kunt gaan bezoeken. Op de volgorde dat je ze hieronder kunt vinden zijn dit: Old Sharlayan, Labyrinthos, Mare Lamentorum, Thavnair, Rad-at-Han en een nieuwe dungeon. Hier kun je onder andere tegen een tribe genaamd Loporrits en The Magus Sisters vechten, evenals de Raid-serie Myths of the Realm tackelen.

                                                                       

Heb je na deze negen trailers al helemaal zin gekregen in Endwalker? Dan moet je helaas nog even geduld hebben. Want zoals gezegd verschijnt het pas in november. Niet enkel als een download, maar ook als een Collector's Edition met de volgende content:

 • Een speciale doos met art van Hydaelyn en Yoshitaka Amano
 • Een figurine van de Warrior of Light als Paladin, die Passage of Arms inzet
 • Tien artprints en een lijst om je favoriet tentoon te kunnen stellen
 • Een speldje van Azems kristal
 • Een knuffel van een Loporrit
 • Arion Mount (pre-order bonus)
 • Wind-up Porom Minion (pre-order bonus)
 • Death Scythe (pre-order bonus)
 • Early Access (19 november om 10 uur 's ochtends, pre-order bonus)
 • Menphina Earring (pre-order bonus)
 • Wind-up Palom Minion (pre-order bonus)

           
Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner