hotness 15
FINAL KNIGHT Cover
Preview

FINAL KNIGHT

Dit is waar Steam Deck perfect voor is

Gepost door

Hoewel ik een game PC heb en deze regelmatig aanslinger voor voornamelijk review-doeleinden, is dit doorgaans mijn laatste keus. Als een game beschikbaar is op consoles, zal dat in veel gevallen mijn voorkeur genieten. De grote uitzondering hierop zijn games met een pixelart style, daar die in mijn optiek niet bepaald mooi uit de verf komen op een groot scherm. In dat geval is een Steam key de betere optie, maar dan wel enkel als de game kan draaien op Steam Deck.

Dat ik niet uniek ben in die houding, werd op gamescom herhaaldelijk bewezen. Zo ook op de booth van Gravity Game Arise, waar pixelart beat ‘em up FINAL KNIGHT draaide op de handheld van Valve. Na het device comfortabel in mijn hand gelegd te hebben, mocht ik kiezen met welke held ik op pad wilde en welke karakters mij als NPC’s zouden vergezellen, en zo begon dit avontuur.

FINAL KNIGHT Preview-1

Samen sta je sterker

Dat je zelfs in singleplayer wordt verzocht kompanen uit te zoeken, is een duidelijk teken dat FINAL KNIGHT is ontworpen met samenspel in het achterhoofd. En nadat ik ongeveer een half uur ermee heb mogen stoeien, is het ook duidelijk om te zien waarom. Reguliere confrontaties zijn doorgaans prima te overzien, maar de regelmatige boss fights vereisen dat je jouw NPC-helpers blijft inzetten als een soort zelfdenkende skills om de forse health bars op een redelijk tempo te kunnen legen. De game in je eentje voltooien, lijkt dan ook zeker geen onmogelijke opgave, maar dit doen met vrienden in bij voorkeur nabij gezelschap zorgt ervoor dat de pacing vermoedelijk net wat beter uit de verf komt.

Anderzijds was FINAL KNIGHT zelfs in mijn eentje soms al best chaotisch, vooral wanneer de hulptroepen werden ingeschakeld. Dit zal ongetwijfeld deels liggen aan het feit dat ik de game beleefde op de 7’’ van de Steam Deck, al vraag ik me oprecht af hoe goed de game zich houdt als je met vier tegelijk tekeer gaat.

FINAL KNIGHT Preview-2

USP

Natuurlijk is de beat ‘em up een genre dat al decennia meegaat. Een rechttoe-rechtaan brawler kan je daarom eigenlijk niet meer in de markt zetten anno 2023. Het moet iets van een gimmick of een grote naam hebben om het geheel te dragen. In het geval FINAL KNIGHT is dit dat je jouw karakters kunt upgraden. Enerzijds kun je betere wapens vinden voor jouw strijder, inclusief speciale effecten op het slagveld, anderzijds kun je hacks gebruiken om jouw karakter een permaboost te geven. Hoe dit precies werkt in de context van FINAL KNIGHT is me niet duidelijk geworden uit de demo, maar met een geplande release later dit jaar is dit een vraag die spoedig van een antwoord zal worden voorzien.

Verwachting:

Vooralsnog heeft FINAL KNIGHT me niet van mijn stoel geblazen, maar ik kan me ook niet voorstellen dat fans van de beat ‘em up teleurgesteld zullen worden in wat het spel te bieden heeft. Wel denk ik dat de game beter uit de verf komt met menselijke medespelers, zelfs als dat het geheel wat minder overzichtelijk maakt.

0 reacties op "FINAL KNIGHT"