hotness 29
Lysfanga: The Time Shift Warrior Cover
Preview

Lysfanga: The Time Shift Warrior

Ik vind het tijd voor de release!

Gepost door

Na een paar hele lange dagen is het einde in zicht voor mijn gamescom 2023-avontuur. Nog maar één afspraak staat tussen mij en een gat in de dag slapen en als ik de eerste reacties mag geloven, heb ik een van de beste tot laatst bewaart. Of dat zo is, daar kom je achter eens je verder leest, al kan ik nu al zeggen dat het in ieder geval een toepasselijke was om mee af te sluiten.

Lysfanga draait namelijk om het spelen met de tijd, waarbij je loops moet gebruiken om obstakels en vijanden te overwinnen. Ik zeg daarbij wel jij, maar die rol is weggelegd voor Imë, een krachtige krijger wiens broer zichzelf heeft overgeven aan boze krachten. Het gevolg dat is het koninkrijk nu overspoeld wordt door monsters en jij ze een halt toe moet roepen.

Lysfanga: The Time Shift Warrior Preview-1

De puzzel

De loops die ik eerder al aanstipte, worden relevant eens je die monsters tegenkomt. Het zou makkelijk zijn om van Lysfanga een standaard topdown hack’n’slash-ervaring te maken, echter in plaats daarvan is het net zo veel een puzzel als een conflict. In elk gevecht heb je een X-aantal levens, waarmee je alle vijanden moet uitschakelen. Een leven heeft in deze context echter niets te maken met jouw HP, maar met de hoeveel tijd je hebt.

Laten we beginnen met een makkelijk voorbeeld. Je loopt een straat in, welke zich opsplitst in drie paden. Aan het eind van elk pad staan twee vijanden en ze moeten alle zes sterven voor je verder kan. Je hebt in één loop of leven genoeg tijd om een pad in te rennen en de vijanden te verslaan. Dus hoe pak je dit aan?

Lysfanga: The Time Shift Warrior Preview-2

De oplossing

De oplossing is als volgt: je hebt in dit scenario drie loops. In elke loop verken je een ander pad en dood je de vijanden. Nadat je de eerste loop hebt voltooid, gaat die versie van jou je exacte acties herhalen terwijl jij bezig bent met de tweede. Die vijanden die je in die loop hebt omgelegd, zullen dus wederom sterven, waardoor je er niet meer naar hoeft om te kijken.

Deze puzzel oplossen is niet bepaald een uitdaging als je drie seconden kijkt voordat je in actie springt. Maar dit is slecht het begin. Al snel moet je loops op elkaar afstemmen zodat je twee vijanden die elkaar beschermen tegelijkertijd aanvalt, een vijand met een schild in de eerste loop bezighouden zodat je hem in de tweede in de rug kan steken of een knop ingedrukt houden in je eerste poging, zodat de deur open is bij de tweede. De mogelijkheden zijn eindeloos en in het half uur dat ik ermee heb mogen stoeien, zag ik ze volop ermee experimenteren.

Lysfanga: The Time Shift Warrior Preview-3

De finale

Dit kwam tot een bombastische conclusie met de boss fight aan het eind van de dungeon. Deze behemoth zou op zichzelf al imposant zijn, maar met de mechanics van de loops wordt het een uiterst vermakelijk schouwspel. Je valt hem aan, wetende dat je de schade over meerdere loops kunt stapelen om hem om te leggen. Anderzijds kun je loops ook gebruiken om bijvoorbeeld vallen op te ruimen die latere loops meer ademruimte geven. Het gevecht had meerdere stages welke me samen een goede tien minuten bezighielden en spelers dwongen op verschillende manieren de loops uit te buiten; van een genadeloos offensief tot een samenwerking tussen verschillende loops om obstakels te overwinnen. Als dit slechts het voorproefje voor de pers is, ben ik heel benieuwd naar wat ze ons volgend jaar gaan voorschotelen.

Verwachting:

Lysfanga heeft een sterk concept en wist tijdens mijn preview enorm te imponeren met diens uitvoering hiervan. Wetende dat dit slechts het begin van de game is, ben ik heel benieuwd naar wat men verder heeft gedacht rondom deze mechanics.

0 reacties op "Lysfanga: The Time Shift Warrior"