hotness 9
Vlad Circus Cover
Preview

Vlad Circus: Descent Into Madness

Verlies deze niet uit het oog!

Gepost door

Toen ik mijn persverslag van gamescom 2022 schreef, waren er drie titels waar ik nog niets over mocht zeggen. Maar net op het moment dat ik de laatste preview van het evenement tikte, kwam het verlossende woord voor een: Vlad Circus: Descent Into Madness.

Deze mix tussen een point-and-click adventure en psychologische horror vertelt het verhaal van Olivier. Ooit was Olivier een clown in het gerenommeerde Vlad Circus, maar een schandaal en brand hebben het letterlijk in rook doen opgaan. Voor Olivier was dit een uiterst tragische ervaring, welke hij pas na jaren therapie goed had leren verwerken. Had…

Vlad Circus Preview-1

Reünie

Acht jaar zijn gepasseerd sinds die dag en de medewerkers van dit circus komen opnieuw bij elkaar in de hoop dat ze het circus nieuw leven in kunnen blazen. Het wederzien van iconische freaks als de vrouw met de baard, een Siamese tweeling en de strong man is echter geen gelukzalige. Intern gekibbel, vreemde gebeurtenissen en oog in oog komen met zijn verleden, doen oude wonden heropenen bij onze kindervriend.

Het gevolg daarvan is waarschijnlijk al duidelijk als ik uitleg dat je een sanity meter hebt. Stressvolle gebeurtenissen kunnen zorgen voor hallucinaties bij arme Olivier, al was het tijdens onze speelsessie op momenten twijfelachtig in hoeverre het tussen zijn oren zit. Dit houdt de spanning erin, want waar moet je nu voor opletten?

Vlad Circus Preview-2

Kilometers maken

Daar Vlad Circus je vooral in het hoofd wil gaan zitten, zijn deze schrikmomenten niet te veel voorkomend. Je zult vooral bezig zijn met rondrennen in het landhuis waar je verblijft, om voorwerpen te verzamelen en combineren om obstakels te overwinnen en dichterbij de waarheid te komen. Dit is het genre natuurlijk eigen, al was het wel frustrerend hoe traag Olivier zich van ruimte naar ruimte verplaatst. Een goed geheugen is bovendien een must, want je zal vanwege een beperkte inventory regelmatig dingen ergens moeten achterlaten die je hopelijk op een later moment nog terug weet te vinden, al kun je dat uitbreiden met zakken die je kunt vinden.

Ondertussen is de game ook officieel aangekondigd en als ik zo naar de Steam-pagina kijk, wordt heel duidelijk dat ik amper het topje van de ijsberg heb gezien. Toch durf ik al te stellen dat op onze redactie iemand staat te poppelen om af te dalen in de waanzin.

Verwachting:

Olivier mag van mij nog wel wat rapper op zijn voeten worden, maar voor de rest zie ik het zonnig in voor dit duistere avontuur vol freaks, monsters en schimmen van de geest. Vooral als het lang vaag blijft in hoeverre wat je ziet nu werkelijkheid is of niet.

0 reacties op "Vlad Circus: Descent Into Madness"