hotness 23
AOC CQ32G2SE/BK Cover
News

AOC CQ32G2SE/BK

Niet grensverleggend, maar je centen wel waard

Gepost door

In de afgelopen maanden hebben wij als GameQuarter zijnde meer en meer hardware onder handen genomen. Controllers, koptelefoons, maar ook schermen zijn voorzien van een oordeel. Vanuit een PR-bureau van AOC kwam vervolgens de vraag of we ook eens naar de CQ32G2SE/BK wilde kijken. Nee, dit is inderdaad geen nieuw scherm.

Dit 32’’-scherm van AOC verscheen al in september van 2020, maar ligt nog altijd in de winkelrekken. En met goede reden! Met de combinatie van een 2560x1440 resolutie en 165 Hz refresh rate, tegen een WLED backlight-paneel, is de CQ32G2SE/BK een dijk van een scherm in het budgetsegment.

AOC CQ32G2SE/BK Review-1

Logisch beperkt

Een budgetsegment komt natuurlijk met beperkingen. Als die er niet waren, zou niemand voor het premiumsegment gaan. De resolutie is hiervan een duidelijk voorbeeld. Ik zou in 2023 iedereen aanraden voor 4K te gaan op een scherm van 32’’ mits de portemonnee dat toestaat. Dat is echter niet altijd. Als je door financiële redenen gebonden bent aan dit segment, kun je het veel slechter treffen dan dit scherm. Met ondersteuning voor Freesync Premium en een response tijd van 1ms volgens de MPRT-methode is het duidelijk een monitor die gericht is op gamers voor wie elk voordeel er een is. Met de Blur Busters TestUFO is het mogelijk om iets van ghosting te zien, maar je moet er al echt naar zoeken om vaag iets te zien, hetgeen betekent dat je bij normale gameplay er geen last van zult ondervinden.

Hetzelfde kan niet worden gezegd van de ingebouwde speakers. Als je snel even een YouTube-video wil tonen aan je huisgenoot kunnen ze ermee door, maar de goedkoop klinkende boxen wil je niet voor veel meer gebruiken dan dat. Ook hoef je niet te rekenen op USB-poorten, al is dat natuurlijk vrij standaard bij goedkopere schermen.

AOC CQ32G2SE/BK Review-2

<3

Wat het wel heeft, is knoppen aan de onderkant van het scherm. Dat klinkt als een klein iets, maar voor wie een multiscreen setup gebruikt is het cruciaal. Je moet er immers niet aan denken dat je jouw twee of drie schermen uit elkaar moet schuiven, telkens als je iets aan wil passen! Dat hoeft door deze design-keuze niet, maar ook dankzij G-menu.

Deze software stelt je in staat om via een desktop app dezelfde wijzigingen te doen als via de knoppen. Het is een simpel iets waarvan je niet begrijpt dat het niet standaard ingebakken zit; het maakt het zoveel makkelijker om je schermen af te stellen zoals jij dat wil!

Het zijn deze kleine dingen die deze AOC zo’n solide keuze maken. Het is niet het meest spraakmakende scherm, noch verlegt het grenzen. Het is een veilige, praktische keuze voor zij die het maximale uit hun centen moeten halen, met minimale poespas op de achterzijde en een stevige metalen voet zodat die niet sneuvelt. Denk er echter wel aan de display-kabel te gebruiken, want anders ga je niets hebben aan die 165 Hz!

Conclusie:

Als AOC een auto was, dan was het een Volkswagen; veilig, goedkoop en zonder onnodige poespas. Wie graag een Mercedes-Benz of Porsche wil rijden, gaat daar niet genoeg aan hebben, maar voor wie van A naar B wil is het meer dan voldoende. Zo is de CQ32G2SE/BK ook. Je kunt er prima mee gamen of op werken en betaalt daarvoor een meer dan redelijke prijs, maar dit is niet het scherm dat je vol trots als deel van je setup laat zien.

0 reacties op "AOC CQ32G2SE/BK"