hotness 27
Office Affairs Cover
News

Office Affairs

Nee, gewoon nee!

Gepost door

Toen ik eerder deze week gevraagd werd of ik een nieuwe game zou willen proberen, moest ik daar voorzichtig op antwoorden. September is gevuld met goede titels en mijn schema is nu al veel voller dan me op momenten lief is. Toen zag ik echter in het bericht dat mij was gestuurd dat men tevreden zou zijn met wat korte feedback en dat het spel in twee uur uit te spelen zou zijn. Dat valt nog wel mee. Had ik ook maar gezien wie de maker was…

Op de Steam Store-pagina staat de ontwikkelaar van Office Affairs geboekt als Entropy Digital Entertainment. Dit is hun negende game op het platform en vooralsnog is er geen een positief ontvangen. Mijn verwachtingen waarom daarom al laag gespannen eens ik de game begon te spelen.

Office Affairs Review-1

Wacht eens even

Na een paar minuten wachten op de download, werd ik naar het startscherm gestuurd. Hierop zag ik een aantal jonge vrouwen voorbijkomen, wiens 3D models op het eerste gezicht uitstekend ogen. Ironisch genoeg is het gezicht juist het probleem eens je beter gaat kijken. Veel uitdrukkingen doen denken aan van die compilaties van gezichten in films die net op het juiste moment gepauzeerd zijn en moet je niet willen tonen op een still image zoals je ze voorgeschoteld krijgt in deze visual novel. Het spelen van Office Affairs voelde daarom op momenten als turen in the uncanny valley.

Dat was echter niet het gevoel dat als sterkste naar voren kwam in mijn speelsessie. Dat gevoel was déjà vu. Het verhaal, iets over een man die als nieuwe teamlead wordt aangesteld over een team vol vrouwen, springt van de hak op de tak en spreekt zichzelf met grote regelmaat tegen. Het ene moment ben je aan het werken met jouw team en drie seconden later wordt een van die teamleden aan je voorgesteld in een volgende scène. Het karakter dat op het ene moment jouw baas is, is even later aan het klagen over het feit dat ze niet functioneert onder jouw leiding. Het voelt wel alsof het verhaal bij elkaar geraapt is met een rode draad ten dikte van een vislijn om het geheel bij elkaar houden. En dat gevoel kwam me bekend voor…

Office Affairs Review-2

Godverdomme!

Het was toen dat het kwartje viel. Dit doet denken aan Dragonstone! Deze game, welke ongetwijfeld mijn shitlist van dit jaar aan gaat voeren, was een schaamteloze asset flip wiens verhaal vrijwel zeker is gegenereerd door ChatGPT of een vergelijkbare dienst en vervolgens op Steam gezet in de hoop dat geile mensen het kopen door de screenshots vol, toegegeven, goed ogende seksscènes. Ik had me voorgenomen om nooit meer een game van Nuwave Digital en Somavision Games aan te raken na dit gedrocht, maar kijkend naar de Steam-pagina van Office Affairs was geen van beide bedrijven erop te vinden.

Ik keek daarom nog eens goed naar het bericht waarin mij gevraagd werd de game onder handen te nemen en zag tot mijn ongenoegen iets wat me eerder niet was opgevallen: het was dezelfde persoon als die van DragonStone. Dus waarschijnlijk is Entropy Digital Entertainment, de ontwikkelaar van Office Affairs, gewoon een andere naam voor hetzelfde bedrijf, zodat mensen het een kans blijven geven. Je bent gewaarschuwd!

Conclusie:

Zelfs als je de game gratis kunt krijgen, doe je er goed aan om mijlenver verwijderd te blijven van Office Affairs. Het onsamenhangende verhaal, de soms bizarre gezichtsuitdrukkingen en het feit dat de schimmigheid van het spel af spat, zijn meer dan genoeg redenen daarvoor.

0 reacties op "Office Affairs"