hotness 40
the-crew-motorfest-head
News

The Crew Motorfest

Volverwachting...

Gepost door

Toen het nieuws verscheen dat er een nieuwe The Crew zou verschijnen, was ik meteen enthousiast. Hoewel ik het eerste deel niet heel veel heb gespeeld, heb ik The Crew 2 helemaal plat gespeeld. Aan dat spel heb ik, voornamelijk samen met een vriend, zoveel plezier beleefd, dat ik meermaals heb geroepen graag een nieuwe editie te mogen spelen. The Crew Motorfest ontving ik daarom met torenhoge verwachtingen!

Waar de vorige delen uit de serie plaatsvonden op het vasteland van de Verenigde Staten verhuist The Crew Motorfest naar een tropisch eiland. Het eiland is O’ahu, het hoofdeiland van Hawaï, gelegen in the Pacific. De map van de Ubisoft-titel is hiermee een stuk kleiner dan in de voorgaande titels. Zo rijd je het eiland rond in slechts een kwartiertje, maar dit levert soms prachtige plaatjes op.

Het landschap ziet er op momenten adembenemend uit, zeker tijdens zonsondergang. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat er ook momenten zijn waarop het spel grafisch minder tot zijn recht komt, echter zijn deze momenten niet onoverkomelijk. Wat wel een beetje jammer is, is dat de map vaak wat leeg aanvoelt. Zo zijn er geen voetgangers en is het aantal voertuigen op de weg minimaal. Zo nu en dan kom je een groepje andere streetracers tegen, welke worden bestuurd door AI, maar deze zijn “doorzichtig” en hier tegenaan rijden is daarmee dan ook onmogelijk.

the-crew-motorfest-1

Door de overige voertuigen kun je echter niet heen rijden, wat het een ingewikkeld verhaal maakt… want het is soms lastig om de reguliere voertuigen te onderscheiden van de streetracers. En andere spelers kom je tijdens het free roamen al helemaal zelden tot niet tegen. Je wordt slechts met acht andere spelers in een server gezet en daarmee is de kans dat je iemand tegenkomt best wel heel erg klein. Iets wat ik persoonlijk erg jammer vind, want dit maakt voor mij toch wel een beetje de game.

Playlists, playlists en playlists

De derde game in de The Crew-serie draait vooral om playlists. Deze komen in alle soorten en maten en ieder ligt een ander aspect uit. Zo zijn er playlists voor het racen op circuits, de straten, off road en races met boten en vliegtuigen. De ene playlist licht vooral de geschiedenis van de Porsche 911 uit, waar de andere om Lamborghini’s draait. Ook is er een playlist gemaakt rondom het YouTube-kanaal van Donut. Tevens is er een hele playlist gewijd aan driften. Aan variatie dus geen gebrek.

the-crew-motorfest-2

Die variatie vinden we daarnaast terug in de diversiteit aan voertuigen. Net als in The Crew 2 heeft ook deze editie niet alleen auto’s, maar zoals gezegd ook vliegtuigen en boten. Vooral in de auto’s blinkt de game uit. Er is namelijk een heel arsenaal beschikbaar. Van iconische merken als Ferrari, Porsche, Lamborghini en BMW tot aan de Formule 1-bolide van Red Bull Racing. Allen met hun eigen karakteristieken en rijgedrag en ik moet zeggen, de besturing is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van The Crew 2. Vooral het gevoel van grip is beter voelbaar. Let alleen wel op, want het blijft een arcade racer.

De titel van Ubisoft blinkt echter minder uit in de categorie van boten en vliegtuigen. Voor de eerstgenoemde zijn er niet bijzonder veel evenementen en de laatstgenoemde is voor mijn gevoel niet lekker uitgewerkt. Zo voelen de vliegtuigen enorm traag aan en bereiken ze bij lange na niet de topsnelheden die de toestellen in het echt kunnen behalen. De ontwikkelaar, Ivory Tower, had hier mijn inziens veel meer uit kunnen en wellicht moeten halen.

the-crew-motorfest-3

Andere rariteiten

Motorfest kent nog een aantal andere rariteiten. Zo kun je pas de fast travel-optie gebruiken na het voltooien van tien playlists. Soms erg frustrerend omdat het vrij rondrijden in de wereld om van event naar event te komen meestal niet erg spectaculair aanvoelt. Daarnaast krijg je bij eigenlijk alle playlists een auto te leen. Het bezitten van een auto voelt daardoor zinloos aan. Na het voltooien van zo’n lijst kun je de races over doen en dan pas kun je je eigen bolide inzetten.

Voor sommige playlists is het bezitten van een auto echter verplicht. Het gaat hier vaak om de soms behoorlijk dure exemplaren. Het meest frustrerende hieraan is dat je vervolgens nog steeds in een leenauto wordt gestopt om de race aan te vangen.

Conclusie:

Hoewel The Crew Motorfest niet precies is wat ik ervan had gehoopt, is het een solide game. Er zijn vele playlists en auto’s beschikbaar en de besturing is aanzienlijk verbeterd. De spelwereld is op momenten een lust voor het oog, maar de ontwikkelaar heeft ook een aantal merkwaardige keuzes gemaakt.

0 reacties op "The Crew Motorfest"