hotness 0
PSVR 2
News

5 games om naar uit te kijken voor PSVR 2 - Deel 1

Met zeker één titel die je niet zag aankomen!

Gepost door

Op 22 februari verschijnt de nieuwe VR-headset van Sony, genaamd PlayStation VR 2. Niet bepaald een originele of verrassende naam, maar dat deed het met de PlayStation-console zelf immers ook nooit. De release van de headset en nieuwe accessoires, zoals de Sense-controllers, kruipt langzaam dichterbij. Mondjesmaat worden er meer games aangekondigd die gamers moeten overhalen om de headset van €599,- in huis te halen. In dit artikel vind je in ieder geval vijf games die dat trucje wel eens kunnen uithalen!

Horizon: Call of the Mountain

Laten we maar meteen beginnen met één van de grootste hangijzers die Sony in het vuur heeft. Dit is bij uitstek de game waar Sony mee probeert te pronken als het om launch games van de PlayStation VR 2 gaat. Horizon: Call of the Mountain wordt ontwikkeld door de oorspronkelijke ontwikkelaar Guerrilla Games in samenwerking met Firesprite Studios. Het spel zal geen hap-snap avontuur worden waarbij een paar bekende machines de revue passeren. De insteek is om een steekhoudend verhaal voor te schotelen, waarbij zeker fans van de series de nodige herkenning zullen waarnemen.

Je zult overigens niet in de schoenen van Aloy zelf kruipen. Je zult haar wel tegenkomen tijdens je avonturen. Ben je dus al fan van Horizon: Zero Dawn en het recentere Horizon: Forbidden West? Dan is dit een titel om in de gaten te houden!

Resident Evil Village

Niet een erg originele titel, maar wel één die de aandacht weet te trekken. De game van Capcom wist in mei 2021 de harten van veel gamers te veroveren. Met een gemiddelde score van 84 op Metacritic weet de nieuwste iteratie van Ethan Winters degelijk te scoren. De transitie naar een VR-titel moet de ervaring nog wat intenser maken. De features van de PlayStation VR 2-headset zouden daarvoor moeten zorgen. Zo zal er onder andere gebruik worden gemaakt van eye-tracking en zorgen de Sense-controllers voor dual wielding-mogelijkheden. Laat Lady Dimitrescu maar komen!

The Dark Pictures: Switchback VR

Ontwikkelaar Suppermassive Games deed al een duit in het zakje voor de oorspronkelijke PSVR met Until Dawn: Rush of Blood en komt nu terug met een nieuw deel, namelijk The Dark Pictures: Switchback VR. In Rush of Blood moesten spelers in een wagentje plaatsnemen, om vervolgens allerlei horrorachtige taferelen op zich af te zien komen. Gelukkig was je gewapend en kon je de meeste vijanden van je afhouden, maar de spanning zat er in ieder geval goed in!

Na de release van Until Dawn focuste de ontwikkelaar zich op nieuwe horrorgames, waarbij The Dark Pictures aan het licht kwam. Man of Medan, Little Hope en House of Ashes zijn als eerste ten tonele verschenen. Het meer recentelijke The Devil in Me laat zien dat de serie wel toe is aan iets nieuws. Iets verfrissends. The Dark Pictures: Switchback VR zou precies die frisse wind kunnen zijn. Tenminste, voor even. Until Dawn: Rush of Blood leende zich uitstekend om mensen met een grote mond even op hun plek te zetten door ze een level in het achtbaankarretje te laten spelen. Deze titel zal die ervaring alleen nog maar mooier maken.

After the fall

Deze titel van de ontwikkelaar van onder andere het betoverende A Fisherman’s Tale vertelt het verhaal van enkele overlevenden van een zombie-apocalypse. Samen met drie vrienden ga je de strijd aan met al het gespuis dat jou een kopje kleiner wil maken. Oorspronkelijk verscheen dit spel al voor de originele PlayStation VR. De ontwikkelaar heeft de game echter nog niet gelaten voor wat het is en kiest voor een upgrade. De game krijgt verbeterde graphics, haptische feedback en ook meer content, iets waar het origineel vooral voor werd veroordeeld. Het is één van de schaarse titels die multiplayer-content biedt. Je zult nog wel een paar andere gekken moeten vinden die € 599,- voor de headset willen neerleggen, maar dat geheel terzijde.

Kayak VR: Mirage

Een vreemde eend in de bijt met zeker het kleinste budget van allemaal, maar deze titel van Nederlandse makelij moet even de revue passeren. Mijn ervaringen met passieve games voor de PSVR zijn niet om over naar huis te schrijven. De games zagen er niet uit en op een strand liggen is saai. Kayakken daarentegen is wel iets wat kan werken. Met de haptische feedback kan er zeker een vermakelijke ervaring gerealiseerd worden. Daarbij laten de trailers al zien dat het grafisch wel goed zit met dit spel. Ik ben dan ook heel benieuwd of dit een ervaring is die je bijblijft!

0 reacties op "5 games om naar uit te kijken voor PSVR 2 - Deel 1"