hotness 18
ps-head
News

Column: PlayStation fanboy

Ben ik dat nu wel of niet?

Gepost door

Vooral van een specifieke collega hoor ik regelmatig dat ik een PlayStation fanboy ben. Dat ik een fan ben van de console van Sony kan ik niet ontkennen, maar een fanboy? Ergens zeg ik ja, echter zijn er ook genoeg argumenten die mij niet per se een fanboy maken.

Zelf heb ik zo goed als elke PlayStation-console, enkel de PS2 ontbreekt in mijn collectie. Ik heb daarnaast de Nintendo Switch in mijn huis staan. Al moet ik toegeven dat ik deze zelf zelden gebruik en de Switch hoofdzakelijk voor mijn kinderen in huis is gehaald.

Waarom wel

Dat ik de PlayStation in huis heb, heeft meerdere redenen. Een belangrijke reden zijn mijn vrienden. Bijna al mijn (gamende) vrienden hebben een PlayStation en daarmee is het gelijk een makkelijke keuze om zelf ook voor dit apparaat te gaan.

ps-fan

Een andere reden is de PS Exclusives. Denk bijvoorbeeld aan games als The Last of Us, God of War en Uncharted. Stuk voor stuk titels die ik zeker niet had willen missen en tot redelijk recent enkel op PlayStation te spelen waren.

Voor de laatste reden moeten we terug naar mijn kindertijd. Mijn eerste console was een Super Nintendo en mijn eerste handheld was een GameBoy, maar kort daarna verscheen de PlayStation in mijn collectie. Ik was al van jongs af aan helemaal weg van racegames en met titels als Gran Turismo en diverse F1-games kwamen mijn ouders al snel uit bij een PlayStation. Ik denk dat ik zelf daarom al snel een warm hart ben gaan toedragen aan PlayStation.

Lekker computeren

Een poos later stapte ik over naar PC gamen. Dat heb ik een aardige tijd volgehouden tot mijn begin twintiger jaren. Toen ben ik het gamen echter een beetje uit het oog verloren voor een paar jaartjes.

pc-games-lead

Toen ik later het gamen weer oppakte was de stap naar de vertrouwde console uit mijn kindertijd al snel gemaakt. De reden? Vooral vrienden met een PlayStation en het kostenplaatje van een game PC ten opzichte van een console.

Het kostenplaatje heeft mij vervolgens vooral weggehouden bij het terugkeren naar de computer. Game pc’s zijn immers duur en je bent voortdurend bezig met het upgraden van je hardware, waar je met een console voor zes tot acht jaar gebakken zit en dat voor een fractie van de prijs.

Xbox

Dan is er uiteraard nog Xbox. Zelf heb ik de allereerste Xbox en de Xbox 360 wel in mijn collectie gehad, maar daar deed ik maar weinig mee. De consoles had ik puur voor Halo en de Fable-franchise. Voor de overige games greep ik toch terug naar mijn PlayStation. Bovenal ben ik niet echt een Microsoft-fan te noemen. Ik durf zelfs te stellen dat ik eerder een anti-Microsoft man ben, dan een PS fanboy. Er is voor mij dan ook haast geen enkele reden om de Xbox Series in huis te halen.

playstation-art

Fanboy?

Ben ik een PlayStation fanboy? Misschien stiekem toch wel! Ik ben een enorme fan van het gros van de exclusieve titels op de PlayStation! Tevens vind ik de kosten van de consoles beter te verantwoorden, dan die van een game PC. Ik vind het een enorm fijn apparaat en ik zal het altijd verkiezen boven een console van Microsoft.

0 reacties op "Column: PlayStation fanboy"