hotness 33
Steam Cover
News

De immense voetafdruk van Steam

VR-gaming en spelvariatie in getallen

Gepost door

Terwijl het Steam Next Festival druk bezig is, is het tijd om eens in de cijfers achter Steam te duiken. Het platform is niet meer weg te denken uit het hedendaagse PC-landschap, waar gamers hun spellen kopen en uitgebreid hun ongezouten mening weten achter te laten. Regelmatig poppen er nieuwsberichten op over gebroken records in het aantal games en gebruikers, maar hoe zit het vandaag de dag in elkaar? Is Steam te vatten in cijfers? Laten we er vijf statistieken bij pakken.

Genoeg te kiezen

Met meer dan 30.000 beschikbare games heeft Steam een verbazingwekkende verscheidenheid aan game-ervaringen te bieden. Deze diversiteit vertaalt zich in cijfers, waarbij het platform gemiddeld meer dan 1.500 nieuwe games per maand toevoegt. Een bizar aantal waarbij zeker niet elk spel te pruimen is natuurlijk. Het is onmogelijk om geen spel te vinden in de uitgebreide bibliotheek die niet bij jou in de smaak valt. Of je moet echt niks met gamen hebben, natuurlijk.

Steam Sales zijn niet te volgen

De beruchte Steam Sales zijn niet alleen opwindend voor gamers, maar ook indrukwekkend in termen van verkoopcijfers. Tijdens deze kortingsperiodes stijgen de gemiddelde dagelijkse inkomsten van Steam met maar liefst 200%. In cijfers uitgedrukt betekent dit dat miljoenen gamers wereldwijd massaal games inslaan tijdens deze kortingsfestijnen. De vraag is natuurlijk of ontwikkelaars ook wel zo blij zijn met deze sales, want zij zien hun games met aanzienlijke kortingen over de toonbank vliegen.

Duizelingwekkende Mod-creativiteit

Het Steam Workshop-platform weerspiegelt de creativiteit van de gaming gemeenschap. Met meer dan 780.000 mods verdeeld over 7.000 games hebben Steam-gebruikers een indrukwekkende hoeveelheid content gecreƫerd. Deze statistiek illustreert niet alleen het enthousiasme van gamers om hun games aan te passen, maar benadrukt ook het belang van community driven content op het Steam-platform. Heb jij al eens een mod ontwikkeld of er een uitgeprobeerd? Ontwikkelaars bieden niet altijd de mogelijkheid om hun games te modificeren, maar het moet gezegd worden dat het meer dan regelmatig spellen ten goede komt. Sterker nog, er wordt nog wel eens een modder aangenomen door de ontwikkelaar.

Community Hub Activiteit

Elke dag worden er meer dan 100.000 nieuwe berichten geplaatst op de Community Hubs van Steam. Dit weerspiegelt de levendige activiteit en betrokkenheid van gebruikers binnen specifieke gamegemeenschappen. Deze statistiek benadrukt niet alleen het sociale aspect van Steam, maar toont ook aan hoe dit platform fungeert als een virtuele ontmoetingsplaats voor gamers over de hele wereld. De community is ook royaal in het uitdelen van reviews. Hoewel de ene review duidelijk van serieuzere toon is dan de ander, wordt er veel waarde gehecht aan de algemene status van games. Een term als Overweldigend positief zorgt nu eenmaal voor meer verkopen dan Grotendeels negatief.

Opkomst van Virtual Reality (VR)

SteamVR heeft indrukwekkende statistieken laten zien sinds de opkomst van virtual reality. Met meer dan 2.5 miljoen actieve VR-gebruikers op Steam en een catalogus van meer dan 3.000 VR-titels, bevestigt Steam zijn rol als een pionier op het gebied van VR-gaming. Sony probeert met haar PS VR2 ook een duit in het zakje te doen, maar kan nog bij lange na niet tippen aan de catalogus voor headsets van Meta en HTC.

0 reacties op "De immense voetafdruk van Steam"