hotness 0
Expensive cars
News

De teleurstellingen van 2022 - Week 1: Peter

Drie kleine teleurstellingen in een verder positief jaar

Gepost door

Ik vind het niet gemakkelijk om met mijn slechtste drie games van dit jaar te komen. Dit komt omdat de meeste games die ik heb gespeeld niet slecht zijn en ik het altijd lastig vind om die wel een dergelijk label te geven. Gelukkig waren er drie games die wel degelijk aan de vereiste voldeden. Hier zijn de drie slechtste games die ik in 2022 heb gespeeld.

3. White Day: A Labyrinth named School

Deze Zuid-Koreaanse horrorgame is een remake van een origineel uit 2001 en zo voelt hij ook. Dik, log en met betreurenswaardig slechte AI. Om het allemaal nog erger te maken ziet de game er niet veel beter uit dan hij er in 2001 uitzag en heb ik meer het gevoel dat het een slechte kopie is naar de huidige generatie consoles en niet zozeer een verbetering. Hoewel ik regelmatig artikelen tegenkom over mensen die de klacht hadden dat de game te eng was, denk ik dat dit meer een verkoopstunt is geweest dan dat deze game werkelijk eng gevonden werd. Dit symbool van absolute zinloosheid kost € 30,- en dat is behoorlijk duur als je nagaat dat hij aanvoelt alsof hij uit 2001 komt.

Labyrinth

2. Saint Kotar

Deze game is mij er eentje. Ik schrijf dit met een brede glimlach op mijn gezicht, omdat ik heb genoten van de lage kwaliteit die deze game uitstraalt. Alles in deze adventure is beneden alle peil. De meeste games hebben nog wel iets wat positief is, maar dit werkje komt zo deprimerend slecht over, dat het een soort leedvermaak bij mij naar boven brengt. De protagonisten zijn compleet van het padje af, terwijl de makers overduidelijk dit niet bedoelde. Het verhaal is zo wazig dat ik er nooit vat op heb gekregen. Er zit totaal geen uitdaging in en hij ziet er niet uit. Ik heb meer genoten van dit absolute wanproduct dan zou moeten en ik kan hem van harte aanbevelen voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar hoe slecht games kunnen zijn. Veel slechter dan dit ga je ze in ieder geval niet vinden.

Saint Kotar

1. Gran Turismo 7

Sommige ontwikkelaars willen een mooi product op de markt brengen en door dit goed te doen kan er een lekkere boterham van worden gegeten. Dat is niet meer dan eerlijk en als iemand iets moois maakt, mag hij er best wel smerig veel winst mee maken. Er zijn echter ook ontwikkelstudio's die op alle mogelijke manieren proberen het geld uit de speler te peuren. Gran Turismo 7 is wat mij betreft dit jaar het schoolvoorbeeld dat bij de laatste groep hoort. Deze game kreeg van onze Stefan terecht 82 punten, want het is op zichzelf een zeer goede racer. Hij had een versie gespeeld die voor release uitkwam en waar nog niets bekend was over wat ze zouden gaan doen met microtransacties. Pas daarna werd hun "masterplan of true evil" bekend. In Gran Turismo kun je met in-game currency auto's kopen. Om aan credits te komen zul je moeten grinden of je koopt het met echt geld in de store voor belachelijke prijzen. Alle auto's bij elkaar zullen omgerekend meer dan $4000 kosten, maar rond de 190 uur grinden volstaat ook. Vlak na release was Gran Turismo voor meer dan een dag niet speelbaar. Toen de servers weer online kwamen, bleek dat de hoeveelheid credits die je kon verdienen door races te winnen was verlaagd. Hier blijkt uit dat de ontwikkelaars schijt hebben aan de liefhebbers van deze prachtige serie. Als je maar geld uit ze kan trekken is het prima. Nederlandse overheid, als je dan toch Counter-Strike aan banden wil leggen, doe hier dan ook eens iets aan.

Gran Turismo 7

0 reacties op "De teleurstellingen van 2022 - Week 1: Peter"