hotness 21
The last of us sequel
News

Vraag aan de redactie: Welke game gebruik jij als showcase voor gamen?

Vast geen Candy Crush

Gepost door

Geloof het of niet: niet iedereen is een geboren gamer. Sommige mensen, kind of volwassen, moeten worden overgehaald om zich onder te laten dompelen in de wereld van games. Vaak heb je daarvoor wel wat in petto. Een game die mensen die niks van gamen weten zal verbazen. Vaak zit daar veel pracht en praal bij, maar soms ook een stukje gameplay. We vragen vandaag aan de redactie welke game zij gebruiken om iemand enthousiast te maken!

Dave

Ik deel voortdurend mijn liefde voor Final Fantasy XIV. Ik vind het een geweldig spel en mijn enthousiasme straalt soms af op andere mensen. Er zijn echter zoveel valkuilen dat mensen het snel opgeven, tot mijn frustratie. Het spel is een mmorpg, waarvan mensen begrijpen dat het synoniem is voor veel tijd investeren en erger nog, ze moeten er een abonnement voor betalen bovenop het kopen van het spel. En als ze het dan toch proberen, ontdekken ze dat er veel tekst, rondlopen en verdwalen bij komt kijken. Het is een geweldig spel dat ik onmogelijk verkocht krijg aan anderen, maar ik blijf het proberen! Ik wil ook graag de twee mensen bedanken van de ongeveer 50 mensen die ik heb overgehaald om te spelen en die ook zijn blijven hangen om het te spelen!

Sil

Aangezien ik mezelf omring door gamers, hoef ik ze nooit enthousiast te maken voor de activiteit zelf. Maar voor specifieke aspecten ervan heb ik zo mijn games. Voor VR verwijs ik bijvoorbeeld standaard naar Beat Saber, terwijl de Muv-Luv-titels perfect zijn voor zij die VN’s willen verkennen. Benieuwd naar de DualSense? Probeer Astro’s Playroom!

Beat Saber

Stefan

Als ik over een game vol lof praat, dan is dat The Last of Us. Deze game gebruik ik dan ook vaak als showcase en dan met name omdat het verhaal zo goed is. Deze game gebruik ik ook zeker wanneer ik mensen van een PlayStation wil overtuigen. Een andere game die ik nog weleens gebruik is God of War.

Peter

Ik heb werkelijk nooit iemand gehad die deze vraag aan mij heeft gesteld. De meeste mensen met wie ik praat die nog weleens iets vragen over games doen dit omdat ze kinderen hebben die games spelen. In dat geval adviseer ik Roblox. Roblox is geen game op zichzelf, maar meer een tool waar je games mee kunt maken of andermans creaties kunt spelen. Zo moedig je een kind aan creatief te zijn, terwijl die toch plezier maakt. Verder is leren programmeren iets waar je later heel veel aan kunt hebben. Echt een showcase van een game vind ik stukken lastiger, omdat ieder persoon anders is. Ik zou sneller een indie-titel noemen, omdat ik vind dat veel van die games meer aandacht verdienen. Ik vind het ook belangrijk dat er een bewustzijn wordt gegenereerd dat niet alle games zeventig euro kosten.

Sander

Ik laat de game compleet afhangen van de persoon die langskomt. Zo overtuigde ik mijn ouders van de pracht en praal van VR door ze een simpele tech-demo voor te schotelen. Hiervoor hoefden niet veel handelingen te worden voltooid. Mensen overtuigen van de kracht van een PlayStation 4 deed ik met Horizon: Zero Dawn en The Last of Us. Ook God of War kwam hier wel eens om de hoek kijken. Mijn vriendin probeerde ik voor gamen warm te maken met games als Animal Crossing en Mario Party. Zoals gezegd, alles puur afgestemd op de persoon!

Animal Crossing: New Horizons

0 reacties op "Vraag aan de redactie: Welke game gebruik jij als showcase voor gamen?"