hotness 0
News

CD PROJEKT RED is slachtoffer van cyberhack geworden, hacker dreigt data te lekken

Gepost door

Vandaag hebben we nieuws dat bijna ironisch kan worden genoemd. CD PROJEKT RED, de ontwikkelaar achter het recent verschenen Cyberpunk 2077, is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dit heeft het bedrijf vrijwillig onthuld op diens social media nadat de hacker probeerde het bedrijf te chanteren.

''Gisteren ontdekten we dat we het slachtoffer zijn geworden van een gerichte cyberaanval, waardoor sommige van onze interne systemen zijn gecompromitteerd,'' zo begint een officiële verklaring van het bedrijf. ''Een ongeïdentificeerde partij heeft ongeautoriseerde toegang gekregen tot ons interne netwerk, data verzameld die toebehoort aan de CD PROJEKT captical group en heeft een losgeldnotitie achtergelaten, waarvan we de inhoud hebben vrijgegeven aan het publiek. Hoewel sommige apparaten in ons netwerk vergrendeld zijn, zijn onze backups veilig. We hebben onze IT-infrastructuur reeds veiliggesteld en zijn begonnen met het herstellen van de data.

We zullen niet toegeven aan of onderhandelen met de dader en zijn ons er bewust van dat dit uiteindelijk kan leiden tot de verspreiding van de gestolen data. We nemen de nodige stappen om de gevolgen van zo'n lek te minimaliseren, voornamelijk door partijen die mogelijk getroffen zijn te benaderen.

We zijn het incident nog steeds aan het onderzoeken, echter op dit moment kunnen we bevestigen dat, zover wij weten, de gecompromitteerde systemen geen persoonlijke data van onze spelers of gebruikers van onze services bevatte.

We hebben de relevante autoriteiten benaderd, waaronder handhaving en de President van het Personal Data Protection Office, evenals IT forensisch specialisten en zullen nauw met ze samenwerken om dit incident te onderzoeken.''

Kort samengevat komt het erop neer dat wij als gamers niets gaan merken van dit lek, daar de data die buit is gemaakt enkel en alleen voor intern gebruik was. Denk hierbij aan source codes en eerdere builds van reeds verschenen spellen. Desondanks is dit slecht nieuws voor CD PROJEKT, wiens aandelen mogelijk een klap gaan krijgen doordat investeerders hun vertrouwen kwijtraken. Een feit waar de droeftoeter(s) die deze actie op zijn geweten heeft/hebben ook naar refereert in het losgeldbestand, dat je hieronder kunt lezen.

0 reacties op "CD PROJEKT RED is slachtoffer van cyberhack geworden, hacker dreigt data te lekken"