hotness 0
Alone in the Dark
News

Creative Director Mikael Hedberg vertelt over Alone in the Dark

Ondanks uitstel blijft hij positief over de game

Gepost door

Resident Evil, Silent Hill, BioShock en Amnesia behoren tot de grote klassiekers, maar het zou oneerlijk zijn als Alone in the Dark niet wordt toegevoegd aan dit rijtje. De eerste versie van deze game verscheen al lang geleden, namelijk in 1992 en kan daarmee worden gezien als de absolute voorloper van alle andere eerder genoemde games. Nu heeft Mikael Hedberg de taak op zich genomen om meer dan dertig jaar later deze game van een remake te voorzien. In een interview vertelt hij meer over de game en hoe zij de remake hebben aangepakt.

Horrorfans zullen bekend zijn met het werk van Michael Herdberg. Met Amnesia en SOMA stond hij achter twee door critici bejubelde games die beide het genre vernieuwd hebben. Voor de schrijver van dit artikel is het dan ook een enorme opluchting dat een man van deze statuur deze game nieuw leven inblaast.

In een interview die hij gaf tijdens de Feardemic's Fear Fest vertelt hij over het project. In een interview met IGN vertelt hij dat de Alone in the Dark niet aan moet voelen als een sequal of een remake. Hij wil meer het gevoel geven dat de game helemaal uit elkaar is gehaald en met moderne middelen opnieuw in elkaar is gezet. Een ode aan de eerste game van deze franchise.

"We willen behouden wat er is", zegt Mikael. Met Alone in the Dark wil de studio meer het "freaky gevoel" van de oude games eren dan het proberen na te maken. Ondanks dat Alone in the Dark de griezelige essentie probeert te vangen, zal het spelers een compleet nieuw verhaal bieden, inclusief een fantastische sterrencast met Jodie Comer en David Harbour!

Mikael vertelt verder over de samenwerking met Jodie en David, "Ze zijn fantastisch [...]", en hoe ze de hoofdrolspelers Edward en Emily tot leven brachten. Oorspronkelijk waren de personages meer als duo geschreven, maar Jodie deed geweldig werk door verdriet en tragedie in haar personage Emily te brengen, waardoor de route een beetje veranderde. Mikael zegt dat ze allebei hun personages interessanter hebben gemaakt dan hij had verwacht!

Op 5 september werd bekendgemaakt dat de game uit zal komen op 12 januari 2024 in plaats van volgende maand, om de grote massa aan grote releases die in oktober plaatsvindt te ontwijken.

0 reacties op "Creative Director Mikael Hedberg vertelt over Alone in the Dark"