hotness 18
LittleBigPlanet 3
News

De online services voor LittleBigPlanet 3 zijn definitief offline

Andermans creaties kun je niet meer downloaden

Gepost door

Sinds januari van dit jaar zijn de servers offline gehaald wegens technische problemen voor PlayStation 4 versie van LittleBigPlanet 3. Nu heeft Sony op de officiële website van PlayStation het bericht geplaatst dat de beslissing is genomen dat de servers definitief niet meer online komen. Offline features blijven wel speelbaar.

Het zal voor fans van de game wel zuur zijn. LittleBigPlanet staat vooral bekend om zijn features dat je andermans mappen kunt spelen en zonder deze mogelijkheid blijft er niet zo heel veel van de game over, behalve dan de content die door de ontwikkelaars gemaakt is.

In 2021 werden de servers offline gehaald voor de PlayStation 3 versies van alle LittleBigPlanet games die voor die console zijn uitgekomen, maar nu is dan ook de PlayStation 4 variant aan de beurt.

De game kwam tien jaar geleden uit op de PlayStation 3 en 4 en Sony wist in 2017 te melden dat er ruim tien miljoen levels waren gemaakt door de community. Al deze levels zijn nu niet meer beschikbaar.

Recentelijk is er een petitie gestart die protesteert tegen het offline halen van games als The Crew, die direct volledig niet meer speelbaar zijn. Daar is hier geen sprake van, omdat LittleBigPlanet 3 nog gewoon te spelen is. Het voelt echter wel een beetje aan als Mario Maker, zonder dat je nog levels van andere kunt spelen.

Om toch het oude gevoel te krijgen van deze voor de schrijver enigszins magische serie, heb ik de E3 trailer van de game toegevoegd, die bijna tien jaar geleden uitkwam.

0 reacties op "De online services voor LittleBigPlanet 3 zijn definitief offline"